-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 10 27

Kaune emigrantės sumuštam prekybos centro apsaugininkui į teismą dėl žalos atlyginimo teko kreiptis dukart

Anglijoje daug metų gyvenanti Jolanta Gobytė teisme atsidūrė po to, kai 2021 metų rugsėjį Kauno Taikos prospekte veikiančioje parduotuvėje sumušė apsaugos darbuotoją. Girta moteris tarsi sužvėrėjo, kai jai nebuvo leisti įeiti, nes nedėvėjo apsauginės kaukės. Teisme kaltinamoji pažadėjo atlyginti žalą, procesas buvo nutrauktas, tačiau pažado ji netesėjo. Nukentėjusiajam vėl teko kreiptis į teismą.
Pirkėjai lankosi prekybos centre „Ozas“
Kaukių dėvėjimas/ Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anksčiau neteista, netekėjusi, virėja dirbanti J.Gobytė buvo kaltinama tuo, kad 2021 metų rugsėjo 7 dieną apie 17.55 valandą viešoje vietoje – „Iki“ parduotuvėje Kaune, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, parduotuvės lankytojų, darbuotojų akivaizdoje, įžūliais veiksmais demonstruodama nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį, t. y. iš chuliganiškų paskatų nemažiau 4 kartus sudavė rankomis ir įspyrė nukentėjusiajam A. Š. į įvairias kūno vietas.

Nukentėjusiam garbaus amžiaus parduotuvės apsaugos darbuotojui buvo padaryta poodinė kraujosruva kairėje blauzdoje, odos nubrozdinimai abiejuose skruostuose, t. y. jam nežymiai sutrikdyta sveikata, pakilo kraujospūdis, skaudėjo galvą.

J.Gobytė atsidūrė teisiamųjų suole dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tampė už plaukų

Duodama parodymus teisme, kaltinamoji kalta prisipažino visiškai. Teigė, kad tą dieną į parduotuvę užsuko išgėrusi, įėjo į ją be medicininės kaukės. Tuo metu kalbėjo telefonu, todėl vienoje rankoje laikė telefoną, o kita ranka neva rankinėje ieškojo kaukės.

Priėjęs apsaugos darbuotojas paprašė užsidėti kaukę, tuomet sugriebė už rankos, norėdamas išvesti ją iš parduotuvės. Dėl šių veiksmų pasikėlė megztuko viršutinė dalis ir pasimatė J.Gobytės pilvas.

Į tai kaltinamoji itin karštai sureagavo: sugriebė apsaugos darbuotoją, tampė jį už plaukų, plūdo necenzūriniais žodžiais, galėjo būti, kad ir su nagais subraižė nukentėjusiajam veidą, ne mažiau kaip 4 kartus sudavė rankomis, įspyrė.

Ji teigė su nukentėjusiuoju galiausiai susitaikiusi, atsiprašiusi jo, pripažino pareikštą civilinį ieškinį.

Sudavė ne mažiau 10 smūgių

Teisme parodymus davęs nukentėjusysis A.Š. tikino kelis kartus pareikalavęs J.Gobytę užsidėti kaukę, tačiau ši tai daryti atsisakė. Nuo moters tą dieną sklido stiprus alkoholio kvapas, ji buvo agresyviai nusiteikusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius