Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 02 /21:25

Kaune griūvantis daugiabutis ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas

Šeštadienį visos specialios Kauno tarnybos skubėjo į Partizanų gatvę. Paskambinęs gyventojas pranešė, kad griūna daugiabutis.
Griūvantis daugiabutis Kaune
Griūvantis daugiabutis Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Partizanų gatvės 16 numeriu pažymėtame name neįprasta padėtis. Trečio aukšto gyventojas paskambinęs bendruoju pagalbos telefonu kvietėsi gelbėtojus. Vyras išgirdo, kad braška namo perdengimo plokštės.

Netrukus Partizanų gatvėje jau buvo susirinkusios visos tarnybos – ugniagesiai, policija, medikai, civilinės saugos bei statybų specialistai. 

Iš daugiabučio, kol specialistai vertino situaciją, buvo evakuota 50 gyventojų, kuriems po apžiūros buvo leista grįžti į savo butus. Tiesa, saugumo sumetimais, gyventojams neleidžiama naudotis trečio aukšto bendro naudojimo patalpomis.

Atlikę pirminę pastato apžiūrą specialistai nusprendė pirmadienį šaukti ekstremalių situacijų komisijos posėdį, kuriame bus sprendžiama kaip elgtis su griūvančiu daugiabučiu.

VIDEO: Griūnantis daugiabutis

Įvykio vietoje sutikti daugiabučio gyventojai pasakojo, kad jie ne kartą yra rašę įvairius raštus miesto komunalininkams ir valdininkams prašydami greičiau spęsti akyse yrančio pastato problemą. Didžiausia bėda yra vienoje pastato pusėje kurioje įrengtos prausimosi patalpos ir tualetai. Pastatas yra buvęs bendrabutis, todėl šiomis bendro naudojimo patalpomis naudojasi keleto butų gyventojai.

Blogiausias vaizdas trečio aukšto tualete ir prausimosi patalpoje, čia sienos sutrūkinėjusios, o nuo drėgmės tinkas krenta vos prisilietus. Prausimosi patalpos perdanga šiek tiek įlinkusi, tai nustatė ir apsilankę saugos specialistai. Gyventojams draudžiama naudotis šiomis patalpomis, tačiau sutikti žmonės sakė, kad greičiausiai į perspėjimus nekreips dėmesio. Ilgus metus šiame pastate gyvenanti moteris sakė, kad yra praradusį viltį ką nors pakeisti, nes į gyventojų prašymus iki šiol niekas nekreipė dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius