Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 22 /16:33

Teismas pratęsė suėmimą trims išpuolio Kauno Laisvės alėjoje dalyviams

Trys iš devynių vyrų, įtariamų kruvinu išpuoliu Kaune, Laisvės alėjoje įsikūrusiame restorane „Grilintas cinamonas“, penktadienio popietę buvo atvežti į Kauno apylinkės teismą. Kadangi anksčiau paskirtos kardomosios priemonės Edgarui Rezajevui, Lukui Ščerbinskui ir Vitalijui Zakrževskiui baigiasi dar šiemet, o pirmasis posėdis šioje byloje numatytas tik kitų metų pradžioje, buvo sprendžiama dėl tolimesnio jų suėmimo. Teismas visus tris išpuolio dalyvius leido suimti dar trims mėnesiams.

Pratęsė suėmimą

Valstybinimą kaltinimą šioje byloje palaikanti Kauno apygardos prokurorė teismo prašė visiems kaltinamiesiems pratęsti suėmimus trijų mėnesių laikotarpiui, pagrįstai manant, jog asmenys, būdami laisvėje, gali bėgti ar slėptis nuo teismo. Kaltinamieji ir jų gynėjai teismo prašė skirti švelnes kardomąsias priemones.

Kauno apylinkės teismo nutartimis kaltinamiesiems Lukui Ščerbinskui, Edgarui Rezajevui ir Vitalijui Zakrževskiui penktadienį nutarta pratęsti kardomųjų priemonių – suėmimų, terminą trims mėnesiams.

Šioje stadijoje anksti tvirtinti, kas pasitvirtins, kas ne, kokios bausmės, anksti kalbėti.

„Byla ir dėl kaltinamųjų, ir dėl kitų apklausti reikalingų asmenų nemažo kiekio, yra suplanuota nagrinėti pagal tam tikrą grafiką. Nagrinėjimą iš esmės planuojama pradėti sausio 10-ą dieną. Kaltinimai susiję su išpuoliu, kuris pagal kaltinimus sukėlė tam tikrus sužalojimus kitiems asmenims Kauno mieste centre, Laisvės alėjoje.

Šioje stadijoje anksti tvirtinti, kas pasitvirtins, kas ne, kokios bausmės, anksti kalbėti. Šioje stadijoje sprendžiamas kardomųjų priemonių pratęsimo ar pakeitimo kitomis kardomosiomis priemonėmis klausimas“, – sakė Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Policijai žinomi

Prabėgo beveik 4 mėnesiai po visuomenę sukrėtusio kruvino išpuolio Laisvės alėjoje, kai iš vidinio kiemo atbėgęs kaukėtų vyrų būrys metaliniais strypais puolė mušti restorane sėdėjusią ketveriukę.

Iš viso tyrimo metu nustatyti 9 asmenys, dalyvavę nusikalstamoje veikoje. Visi įtariamieji – kauniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius