Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune ieškomas iš darbo vietos pabėgęs nuteistasis: manoma, kad užgėrė

Liepos 25 dieną Kauno policijai pranešta, kad iš darbo vietos pasišalino Alytaus pataisos namuose įkalinimo bausmę atliekantis Pranas V. Nuteistasis dirbo neprižiūrimas sargybos.
Kybartų pataisos namai
Pataisos namai/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, liepos 25 dieną apie 18 valandą 16 minučių gautas pranešimas, kad Kauno Savanorių prospekte, kur atliko gatvės remonto darbus su UAB darbuotojais, pabėgo 1962 metais gimęs nuteistasis. Vyras dirbo be sargybinių priežiūros.

Pabėgęs asmuo Alytaus pataisos namuose atlieka bausmę dėl smulkios vagystės. Kalėti jam liko apie metus.

Kaip 15min tikino Alytaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Raimundas Markauskas, nuteistasis be priežiūros vykdė darbus viename iš Savanorių prospekto pastatų.

„Pagal pataisos namuose galiojančias vidaus taisykles nuteistieji privalo dirbti. Įmonės dažnai kreipiasi dėl įdarbinimo. Kalinčiuosius priima darbams ir ūkininkai. Įdarbinimas vykdomas per valstybės įmonę „Mūsų amatai“.

Taip ir šį kartą nuteistasis dirbo vienoje iš įmonių Kaune. Sargyba jo neprižiūrėjo. Atsakingi už priežiūrą – darbus vykdančios įmonės darbuotojai. Jie kas dvi valandas turi pranešti apie dirbančius kalinius. Kiek teko girdėti, vakar pabėgęs nuteistasis darbo metu rinko tuščius butelius. Matyt, pridavė šalia parduotuvėje ir užgėrė. Ne pabėgo, o pasišalino, greičiau.

Ar dažnai pabėga be priežiūros palikti dirbti kaliniai? Per keletą pastarųjų mėnesių tai – antras kartas“, – teigė R.Markauskas.

Alytaus pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus viršininko Dimitrijaus Medvedevo teigimu, pabėgęs nuteistasis į Alytaus pataisos namus atvežtas vasarį. Į įkalinimo įstaigą jis pakliūna nebe pirmą kartą. Vien Alytuje vyras kali jau bent trečią kartą.

„Pirmą kartą pabėga. Ne pabėgo, tiksliau, o užgėrė. Kartu su juo dirbo dar keli nuteistieji. Iš viso įvairiausiuose objektuose dirba apie 80 mūsų pataisos namų nuteistųjų. Kas obuolius skina, kas šiukšles renka, kas statybose darbuojasi. Per metus keli tokie pasišalinimai įvyksta, bet per kelias dienas greitai ir surandame pabėgusius. Baigsis pinigai ir šiam bėgliui – atsiras. Kaip informavo įmonės atstovai, apie 15 valandą jis dar dirbo, bet prieš pat darbo pabaigą jau pasigedo“, – 15min teigė D.Medvedevas.

Pasak jo, pabėgęs kalinys be sargybos dirbo visą šią savaitę. Tiesa, vis kituose objektuose. Dirbti išvykus iš pataisos namų ir be prižiūrėtojų akylo stebėjimo gali tie, kurių elgesys įkalinimo įstaigoje yra pripažįstamas teigiamu, kurie neturi nuobaudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius