Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune ir Kauno rajone siautėja telefoniniai sukčiai

Auksinius žiedus iš kaunietės senolės išvilioję sukčiai kaip tarpininku pasinaudojo mažamečiu. Pastarosiomis dienomis Kaune ypač padaugėjo telefoninių sukčių, išviliojusių pinigų iš senyvo amžiaus žmonių ir nepilnamečių.
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai / Kęstučio Vanago (BFL ) nuotr. BFL

Rugpjūčio 18 dieną, apie 9 val. O. J. P., gim. 1925 m., į laidinį telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė policijos pareigūnu ir pasakė, jog jos sūnus nukrito nuo laiptų, o krisdamas sužalojo mergaitę, todėl reikia pinigų, norint „užglaistyti“ įvykį.

Kadangi nukentėjusioji vietoj pinigų pasiūlė tris auksinius žiedus, apie 10 val. nepažįstamas, apie 12 metų amžiaus vaikas, tamsių plaukų (daugiau apibūdinti negali)  iš O.J.P.  paėmė žiedus ir pasišalino.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Papildyta rugpjūčio 18 d. 12 val. Kauno apskrities VPK pažymėjo, jog pastarosiomis dienomis Kaune ir Kauno rajone telefoniniai sukčiai ypač suaktyvėjo.

Rugpjūčio 16 d.  apie 15.30 val. R.Kalantos g.  iš E.A., gimusios 1935 m., nepažįstamas asmuo, apgaulės būdu, teigdamas, kad moters sesuo sužalojo kitą asmenį, išviliojo 4 tūkst.litų.

Rugpjūčio 16 d. apie 16 val. kaunietei V.G., gim. 1923 m., į laidinį telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė jos sūnumi ir apgaulės būdu išviliojo  1 000 Lt.  Pinigus nukentėjusioji pervedė į nurodytą sąskaitą nuvykusi į vieno iš bankų filialą.

Rugpjūčio 18 d. apie 16 val. iš Kauno rajone gyvenančio aštuonmečio vaiko,  nepažįstamas vyriškis, kurio požymių nurodyti negali, apgaulės būdu, sakydamas, kad mama partrenkė mergaitę, išviliojo 70 Lt.,  įvairių juvelyrinių dirbinių,  mobiliojo ryšio telefoną.

Visi aprašyti sukčiavimo atvejai rodo, kad  telefoniniai sukčiai nuolat ieško patiklių žmonių, iš kurių apgaule išvilioja pinigus,  neva, gelbstint artimuosius, pakliuvusius į bėdą, sakoma Kauno apskrities VPK pranešime.
 
Kauno apskrities VPK primena:

Įvykus eismo įvykiui ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo).

Neskubėkite vykdyti skambinusiojo prašymų,  o patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitinkinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba.

Įspėkite vyresnio amžiaus žmones, vaikus, kad išgirdę apie  artimo žmogaus problemas  niekada niekam nemokėtų pinigų, neatiduotų vertingų daiktų.

Jeigu kyla nors mažiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite į policiją trumpuoju numeriu 112 arba 02.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius