Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune, Julijanavos ir Veiverių gatvių sankryžoje, mirė pensininkas

Vos prasidėjus ilgajam savaitgaliui Kauno greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai neturi kada ilsėtis – mieste pasipylė įvykiai ir pagalbos skambučiai tų, kurie dieną praleido alinančioje kaitroje.
Greitosios medicinos pagalbos automobilis.
Greitosios medicinos pagalbos automobilis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Skaudi nelaimė Aleksote – greitosios medicinos pagalbos gydytojams nepavyko išgelbėti Julijanavos ir Veiverių gatvių sankryžoje sukniubusio garbaus amžiaus kauniečio – širdies problemų turėjęs pensininkas mirė. Tiksli jo mirties priežastis paaiškės po tyrimo, tačiau gydytojai neabejoja, kad nelaimę galėjo paskatinti karštis.  

Pasak Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos gydytojų, pranešimą apie Julijanavos ir Veiverių gatvių sankryžoje sukniubusį vyriškį medikai gavo 13.30 val.

Į nelaimės vietą skubiai išsiųsta brigada iš artimiausios greitosios medicinos pagalbos stoties Aleksote bei reanimobilis. Deja, atvykę gelbėtojai netoli įvykio vietos gyvenusiam vyrui nebegalėjo padėti – širdies problemų turėjęs pensininkas mirė vietoje.

Pasak pamainos vyresniojo gydytojo, pagalbą iškvietė jo kaimynė, pamačiusi, kad netoli nuo namų buvęs pažįstamas 75 metų vyriškis sukniubo. 

„Šią nelaimę galėjo paskatinti karštis – vyras buvo ligotas, turėjo širdies problemų“, – teigė medikas.

Baigiantis darbo dienai pasipylė skambučiai ir tų, kurie penktadienį praleido lauke atviroje saulėje ir vartojo nepakankamai vandens. Gydytojai primena: esant tokioms oro sąlygoms, kai termometro stulpelis perkopia 30 laipsnių Celsijaus, reikia vengti atviros saulės, ypač piko metu – 11-16 val. Taip pat būtina vartoti pakankamai skysčių, geriausia vandens. Sveikas žmogus tokiu oru per dieną turėtų išgerti nemažiau nei 3 litrus vandens.

Nors didžioji dalis kauniečių ilgąjį savaitgalį ar dalį jo praleis ne Kaune, mieste netrūksta ir avarijų. 18 val. prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ įvykusiame eismo įvykyje, susidūrus dviem automobiliams, nukentėjo trys žmonės. Pasak medikų, visi jie sąmoningi. Tačiau kol kas pasakyti, ar sužeidimai sunkūs, sudėtinga. Tai paaiškės atlikus tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius