Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune moksleiviai bus mokomi išsigelbėti per pusę minutės

Balandį Kaune pradedamas vykdyti pilietiškai aktyvios jaunimo organizacijos „Baltai Juoda“ inicijuotas projektas „Išsigelbėk per 30 sekundžių“, kurio tikslas – suteikti mokiniams teorinių ir praktinių žinių apie būtinus veiksmus įvykus nelaimei.
Pareigūnų projektas su moksleiviais
Pareigūnų projektas su moksleiviais

Projekto metu Kauno miesto šeštų klasių mokiniai bus supažindinti su filmuota medžiaga, kurioje pateikiamos realios nelaimingų atsitikimų situacijos. Bus analizuojami teisingi ir klaidingi nelaimės dalyvių bei liudininkų elgesio modeliai, ieškoma paties tinkamiausio problemos sprendimo būdo. 

 

VIDEO: "Baltai Juoda" organizacijos projekto "Išsigelbėk per 30s" pristatymas

Mintis įgyvendinti tokio pobūdžio projektą kilo išsiaiškinus, kad tik nedaugelis vaikų išmano, kaip reikėtų tinkamai reaguoti nelaimės atveju. Ypač svarbios yra pirmosios įvykio sekundės, per kurias, atlikus reikiamus veiksmus, galima sumažinti nelaimės padarinius ar net išgelbėti gyvybę.

Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiasis policjos komisariatas, projektas unikalus tuo, kad į jame dalyvauja visos Kauno miesto specialiosios gelbėjimo tarnybos: Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Lietuvos paramedikų asociacija, Kauno Greitosios medicinos pagalbos stotis. Jų atstovai moderniais mokymo metodais mokiniams perteiks žinias, kaip galima išvengti nelaimės ir tinkamai reaguoti jai nutikus.

Savanoriai tvirtino, kad darbas su gelbėtojais buvo neįkainojama patirtis, kuri privalo būti perduodama kitiems – ypač vaikams.

Kuriant vaizdo medžiagą visos gelbėjimo tarnybos pademonstravo moderniausią turimą techniką, kartu su „Baltai Juoda“ savanoriais atliko gelbėjimo pratybas, dalijosi gerąja patirtimi. Savanoriai tvirtino, kad darbas su gelbėtojais buvo neįkainojama patirtis, kuri privalo būti perduodama kitiems – ypač vaikams.

Šios gelbėjimo pratybos buvo naudingos ne tik jose dalyvavusiems savanoriams, bet ir aplinkiniams asmenims, stebėjusiems pratybas iš šono.

Filmuojant asociatyvias situacijas, kaip elgtis vagystės, įsilaužimo į butą atvejais, taip pat sulaukta aplinkinių reakcijos – pats to nežinodamas, praeivis sulaikė „vagišių“, o filmuojant gelbėjimo iš gaisro situaciją viename iš Kauno miesto rajonų daugiaaukščio, aplinkiniai žmonės džiaugėsi matydami, kad net iš 8 aukšto balkono asmenis galima sėkmingai iškelti, darbas vyksta greitai ir efektyviai.

Projekto „Išsigelbėk per 30 sekundžių“ organizatoriai ir partneriai tikisi, kad po profesionalių kursų mokiniai bus įsisavinę pagrindines teorines ir praktines žinias, kaip elgtis nelaimės atveju, susipažins su policijos, priešgaisrinės tarnybos, greitosios pagalbos darbo metodika bei praktika. Taip pat gebės adekvačiai vertinti įvairias netikėtas situacijas: gaisrą, apiplėšimą, springimą ir t.t

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius