Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 31 /12:39

Tragedija Kaune: į stulpą įsirėžusiame bėglių BMW žuvusi šešių vaikų mama du mažylius buvo palikusi vienus namuose

Kaune avarijos metu žuvo trys žmonės, dar du sužaloti. Avarija įvyko po to, kai nuo policijos milžinišku greičiu bėgęs BMW trenkėsi į stulpą. Paaiškėjo, kad viena iš trijų šios avarijos aukų – 29 metų amžiaus šešių vaikų motina.
Avarija Kaune
Avarija Kaune / K.Aleksandravičiaus nuotr.

Avarija įvyko naktį iš antradienio į trečiadienį. Policijai bandant sustabdyti automobilį BMW 320 šis padidino greitį ir spruko.

Trečiadienį policija nutarė paviešinti pilną šių gaudynių vaizdo įrašą. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip stabdomas BMW lyg sulėtėja, tačiau vairuotojas tarsi persigalvoja ir padidina greitį. Patruliai lyg bando bent išlaikyti bėglį akiratyje, tačiau šis lekia išties greitai ir tarsi vis tolsta. Tačiau gaudynes nutraukė avarija.

VIDEO: Pareigūnų užfiksuotas eismo įvykis Kaune, Šiaurės prospekte (visas vaizdo įrašas)

S.Žukausko ir Šiaurės prospekto žiede vairuotojas nesuvaldė universalo. Šis išslydo iš važiuojamosios dalies ir nuvažiavęs nuo kelio trenkėsi į troleibusų linijos stulpą.

Automobiliu važiavo penkiese. Avarijoje žuvo trys žmonės, dar du perduoti medikams.

Lėkė kaip pamišę

Pirminiais duomenimis, vienas iš žuvusių yra BMW vairuotojas 21 metų V. M.

Trečiadienį priešpiet Kauno policija surengė specialią trumpąją spaudos konferenciją ir pranešė, kad du vaikinai ir jauna moteris (20–29 metų amžiaus) žuvo, o dar avarijos metu sužalota mergina ir vaikinas. Žuvusi moteris yra 6 vaikų mama. Du mažamečiai naktį buvo palikti be priežiūros.

„Visi artimieji yra informuoti. Žuvusioji yra keturių vaikų mama (vėliau paaiškėjo, kad šešių, – red. past.). Ji savo vaikus buvo palikusi be priežiūros, vaiko teisės yra informuotos“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Pareigūnai teigia, kad bėgliai buvo gerokai greitesni už patrulius – BMW tolo nuo policininkų net tuomet, kai jie 140 km/val. greičiu bandė vytis.

Automobilis į stulpą trenkėsi priekine dalimi.

Visus nelaimėlius iš metalo spąstais virtusio automobilio traukė ugniagesiai gelbėtojai. Jie supjaustė automobilį, tik tokiu būdu pavyko ištraukti automobilio ekipažo narius.

Žuvo du, sėdėję priekyje, ir gale per vidurį.

„Preliminariais duomenimis, automobiliu važiavę žmonės nenaudojo saugos diržų, pagalvės nesuveikusios“, – sakė D.Žukauskas.

VIDEO: Pareigūnų užfiksuota Kaune nuo policijos sprukusio BMW avarija

Įtaria, kad galėjo būti apsvaigę

Pasak jo, policijos pareigūnai maksimaliai Jonavos gatve automobilį vijosi 140 kilometrų per valandą greičiu, tačiau automobilį matė tik iš tolo, todėl jis turėjo važiuoti žymiai didesniu greičiu.

Mes galime įtarti, kad jie buvo vartoję ar alkoholio, ar narkotikų. Vis dėlto neadekvatus tas nestojimas yra.

„Atvykę greitosios pagalbos darbuotojai 21 metų vairuotojui ir dviem keleiviams – priekyje sėdėjusiam vaikinui ir gale sėdėjusiai merginai – konstatavo mirtį. Dar du keleiviai – gale sėdėjusi mergina ir vaikinas sunkios būklės išvežti į ligoninę. Sužeisti asmenys yra 22 ir 23 metų“, – teigė D.Žukauskas.

Pasak jo, kol kas nėra nustatyta priežasčių, kodėl vairuotojas galėjo bėgti nuo pareigūnų, spėjama, kad jis galėjo būti neblaivus.

„Mes galime įtarti, kad jie buvo vartoję ar alkoholio, ar narkotikų. Vis dėlto neadekvatus tas nestojimas yra. Nestoti nebuvo jokio pagrindo“, – kalbėjo jis.

Visi automobiliu vykę asmenys buvo bausti administracine tvarka už įvairius pažeidimus, tačiau su šiuo atveju ankstesnės nuobaudos nesiejamos. Vairuotojas turėjo teisę vairuoti automobilį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris papildomai išplatino tikslią informaciją apie BMW ekipažo narius. Eismo įvykio metu žuvo automobilį vairavęs vyras (gim. 1996 m.), keleivis (gim. 1997 m.) ir moteris, gimusi 1988 m.

Į gydymo įstaigą dėl patirtų sužalojimų pristatyti du keleiviai: mergina ir vaikinas, gimę 1995 m.

Paimti kraujo mėginiai vairuotojo ir keleivių blaivumui nustatyti.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities komisariato Kelių policijos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 3d. ir 5 d. (dėl avarijos, kurios metu žuvo žmonės). Tačiau bylą teks nutraukti, jei bus galutinai patvirtinta, kad vairavęs asmuo žuvo.

Tikslias avarijos aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai ir ekspertai.

Žuvusi šešių vaikų motina du mažylius buvo palikusi vienus namuose

12.36 val. Kiek vėliau paaiškėjo, kad žuvusi moteris – ne keturių, kaip buvo skelbta iki šiol, bet šešių vaikų mama.

Kaip 15min informavo Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė, žuvusioji yra šešių vaikų motina. Pastaruoju metu su ja gyveno ir augo trys ikimokyklinio amžiaus vaikai – du berniukai ir mergaitė. Jauniausias iš jų gimęs 2016 m. Iš trijų vyriausiųjų vienas vaikas gyvena su tėvu, o kiti du – globėjų žinioje.

„Šeima buvo gerai žinoma Vaiko teisių apsaugos skyriui. Moteris anksčiau buvo įtraukta į socialinės rizikos asmenų sąrašą dėl socialinių įgūdžių stokos. Ji vos prieš du mėnesius grįžo iš Kauno kartų namų. Šioje socialinių paslaugų įstaigoje moteris buvo apgyvendinta gimus paskutiniam mažyliui.

Prieš tai iš jos buvo paimti jauniausi sūnus ir dukra, tačiau socialiniai darbuotojai pastebėjo teigiamus jos elgesio pokyčius ir priėmė sprendimą grąžinti vaikus motinai, todėl į šeimai suteiktą socialinį būstą praėjusių metų pabaigoje motina grįžo drauge su trimis jauniausiais vaikais“, – teigė E.Andriuškienė.

Pasak jos, sesutė su jauniausiu broliuku nelaimės metu buvo namuose, o vyresnis brolis – paliktas savaitiniame darželyje. Šiuo metu visi trys mažyliai yra Kauno klinikinėje ligoninėje, kur praleis iki 7 dienų.

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai intensyviai ieško globėjų šeimos, kuri priimtų savo žinion visus tris vaikučius, nes jie patyrė didžiulį išgąstį, tad specialistai daro viską, kad ateityje vaikams streso būtų kiek įmanoma mažiau.

VIDEO: Kaune į stulpą atsitrenkus BMW žuvo trys žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius