-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune nušautas Vidmantas Sadauskas: pretendentas į prezidentus ir nusikaltėlių bei policijos draugas?

45 metų kaunietis Vidmantas Sadauskas, kurį penktadienį pakirto žudiko kulkos, bandė suderinti nesuderinamus dalykus – siekė tapti Lietuvos prezidentu ir artimai bendravo su nusikaltėliais.
Vidmantas Sadauskas
Vidmantas Sadauskas / BFL nuotr.

Nusikaltėlis savo aukos tykojo penktadienio rytą Baltų prospekte, primena dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Apie 7 val. 30 min. iš namų su paaugle dukterimi išėjęs V.Sadauskas įlipo į mikroautobuso „Volkswagen Transporter” kabiną, paleido variklį ir įjungė valytuvus. Tuo metu pribėgęs vyras ėmė šaudyti iš pistoleto. V.Sadauskas sukniubo. Jo duktė, kuri buvo išsiruošusi į mokyklą, dar išjungė mašinos variklį.

Buvo paleisti mažiausiai septyni šūviai. Kelios kulkos pataikė V.Sadauskui į galvą ir krūtinę, todėl jis iškart mirė.

Incidentas įvyko katalikiškosios „Ąžuolo” vidurinės mokyklos prieigose, kur V.Sadauskas palikdavo savo mašiną. Keli į mokyklą einantys mažamečiai tapo kraupaus išpuolio liudininkais.

Vakar pavakare policija sulaikė du kauniečius, siejamus su Agurkinių gauja. Jie abu ne kartą teisti, pažinojo V.Sadauską.

Pretendentas į prezidentus

V.Sadauskas išgarsėjo 2009–aisiais, kai pareiškė norą dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose.

Kaunietis pribloškė Vyriausiosios rinkimų komisijos narius, mat nesugebėjo savarankiškai be klaidų užpildyti visų dokumentų, suklydo rašydamas net savo pavardę. Vyriškis nenorėjo, kad visuomenei būtų atskleista jo šeiminė padėtis, išsilavinimas, jis nepasakė, kokias moka kalbas.

Šiam kauniečiui nebuvo lemta dalyvauti rinkimuose, mat nesugebėjo surinkti 20 tūkst. jį remiančių rinkėjų parašų.

V.Sadauską siejo artimi ryšiai su kai kuriais Kauno nusikalstamo pasaulio atstovais. Jis mėgo aiškinti, kad šiuo metu teisiamas vienas garsiausių mašinų vagių Tomas Gaidanka, pravarde Ilgas, yra labai doras žmogus ir apkaltintas neteisėtai.

V.Sadauskas uoliai lankė teismo posėdžius, kai buvo teisiamas kitas jo bičiulis – beveik milijoną litų iš patiklių moterų išviliojęs kaunietis Kęstutis Vilkauskas.  Nemalonumų su teisėsauga turėjo ir pats V.Sadauskas – maždaug prieš 15 metų jis buvo nuteistas už tai, kad reikalavo išpirkos iš pagrobto automobilio savininko. Kaunietis kaltę visą laiką neigė ir ilgai bylinėjosi.

Teikė žinias pareigūnams?

V.Sadauskas mėgo girtis savo ryšiais su Kauno policijos pareigūnais, kuriems esą pateikdavo svarbių žinių apie nusikalstamo pasaulio atstovus.

Nors vyriškis tarėsi esąs rimtas tarpininkas tarp pareigūnų ir banditų, atrodo, jo rimtai nevertino nei vieni, nei kiti.  Kita vertus, šešėlinio pasaulio atstovai galėjo ir nužudyti V.Sadauską, jeigu pasijuto jo išduoti teisėsaugai. Kol kas nusikaltimą tiriantys pareigūnai vienos išskirtinės versijos neturi.

Vyriškis anksčiau nešiodavosi pistoletą ir tikino, kad jo gyvybei gresia rimtas pavojus, tačiau niekas šio keistuolio kalbų rimtai nevertino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius