Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kaune nuteisti trys žudikais tapę plėšikai iš Jurbarko

Banko kortelės kaina – dviejų žmonių gyvybės. Penktadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis trims jurbarkiškiams: 19-mečiam Emiliui Saldukui, 27-erių Ovidijui Kuraičiui ir 22-ejų Ovidijui Jasaičiui, įsibrovusiems į gyvenamąjį namą ir iš savanaudiškų paskatų nužudžiusiems du bejėgiškos būklės žmones.
Kraujas
Kraujas / BFL nuotr.

Trijulė buvo teisiama už tai, kad veikdami bendrininkų grupėje, 2013 m. rugsėjį pro langą įsibrovė į Jurbarko rajone esantį namą, sudavė ne mažiau kaip 10 smūgių į galvą kambaryje miegojusiam,  todėl neturėjusiam galimybės gintis, P.G., po to ne mažiau kaip tris smūgius kitame kambaryje miegojusiam namo savininkui A.J.M., apieškojo patalpas ir baldus, o pinigų ir vertingų daiktų neradę, pagrobė A.J.M. priklausančią elektroninę mokėjimo kortelę. 

P.G., kurį ištiko koma, po dešimties dienų mirė Kauno klinikose. Kito sumuštojo – A.J.M. būklė po užpuolimo nuolat blogėjo, išsivystė kūno išsekimas ir kraujotakos bei kvėpavimo nepakankamumas – jo gyvybė slaugos ligoninėje užgeso po pusmečio.

Kaltę dėl to, kas įvyko, pripažino tik vienas iš kaltinamųjų – nusikaltimo metu dar nepilnametis buvęs Emilis Saldukas. Nors viso proceso metu kaltinamieji davė nenuoseklius parodymus tiek dėl savo, tiek dėl bendrininkų veiksmų, teismas tai vertino kaip siekimą palengvinti baudžiamąją atsakomybę. Visų trijų kaltė buvo įrodyta teismo medicinos specialistų išvadomis, kurios surašytos atlikus DNR tyrimus, taip pat kitais byloje surinktais įrodymais. 

Pripažinęs kaltais, teismas visiems trims skyrė laisvės atėmimą pataisos namuose: E.Saldukui – dešimčiai metų, Ovidijui Kuraičiui – šešiolikai, Ovidijui Jasaičiui – devyneriems, penktadienį pranešė Kauno apygardos teismas.

Iš visų kaltinamųjų solidariai priteista 100 tūkst. Lt neturtinė žala nukentėjusiųjų artimiesiems ir beveik 32 tūkst. už P. G. gydymą Valstybinei ligonių kasai.    

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius