Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 16 /09:36

Kaune Palemono keramikos gamyklos ceche degė atliekos

Kaune pirmadienio naktį degė Palemono keramikos gamyklos cechas, čia liepsnojo įvairios atliekos. Apie incidentą informuoti Aplinkos apsaugos pareigūnai.
Gaisras Palemono keramikos teritorijoje
Palemono keramika / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Apie Pamario gatvėje kilusį gaisrą buvo pranešta po 1 val.

Kaip skelbia Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, atvira liepsna pastato viduje ir lauke degė apie 100 kvadratinių metrų dydžio atliekų krūva.

Gelžbetoninio pastato viduje esančioje patalpoje degė sandėliuojamos statinės su panaudotu aliejumi. Gaisras iš pastato vidaus persimetė į lauką, kur šalia sienos 4 metrų aukščio krūvoje buvo sandėliuojamos automobilių detalių atliekos (poroloninės automobilių sėdynių dalys).

Taip pat užsidegė plastikinės statinės su viduje esančiomis įvairiomis dažų ir aerozolinių buteliukų atliekomis, jos degdamos sproginėjo.

Pasak ugniagesių, sudegė pastato viduje buvusios aštuonios 1 kubinio metro talpos plastikinės statinės su panaudotu aliejumi, aprūko gamybinės patalpos ir įrenginys, sudegė ir apsilydė lauke buvusios plastikinės talpyklos su įvairiomis atliekomis.

Išsaugotos cecho viduje buvusios plastikinės talpyklos su riebalais.

Gaisravietėje vanduo, susimaišęs su riebalais, pradėjo bėgti į lietaus vandens surinkimo šulinį. Iš smėlio ir pjuvenų buvo sudarytas pylimas, kad teršalai neplistų.

Gaisras buvo likviduotas po 2 val.

Papildyta 09.35 val. Pirmadienio rytą Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad naktį kilęs gaisras užgesintas, bus atliekamas tyrimas dėl aplinkai padarytos žalos.

Pareigūnams nuvykus į vietą, nuspręsta, jog reikalinga kviesti Aplinkos apsaugos agentūros laboratorijos darbuotojus, kad būtų paimti nuotekų mėginiai.

Preliminariais duomenimis, degė talpos su riebalais, kurios sproginėjo. Gaisras lokalizuotas apie 3 valandą ryto.

Atlikus laboratorinius tyrimus ir įvertinus sudegusių medžiagų kiekį, bus priimti sprendimai dėl žalos aplinkai atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius