-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune pareigūnams įkliuvo plėšikavęs penkiolikmetis

Kauno policija praneša sulaikiusi penkiolikmetį, kuris nuo kovo plėšikavo miesto gatvėse.
Sulaikymas.
Sulaikymas. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma Kauno policijos pranešime, kovo 17 d. apie 9.40 val. Kaune, Pašilės g., du jaunuoliai iš pilietės O.B.M., panaudodami fizinį smurtą, rankos išplėšė rankinę ir abu pabėgo, tokiais bendrais veiksmais pagrobė svetimą, O.B.M. priklausantį turtą – 110 litų vertės rankinę su joje buvusiais daiktais. Padaryta 467 litų žala. 

Kovo 21 d. apie 15 val. Kaune, Dujotiekio g., jaunuolis priėjęs prie pilietės J. P., jai iš rankos išplėšė rankinę ir pabėgo. Padaryta 402 litų žala.

Gegužės 15 d. apie 15 val. Kaune, V.Krėvės pr., viešojo transporto stotelėje, du jaunuoliai pilietei E.K. nuo kaklo nutraukė auksinę grandinėlę ir abu nubėgo, tokiais bendrais veiksmais pagrobė svetimą E.K. priklausančią tūkstančio litų vertės auksinę grandinėlę. 

Birželio 22 d. apie 11.50 val. Kaune, K.Baršausko g., viešojo transporto stotelėje, jaunuolis pilietei B.Č nuo kaklo nutraukė auksinę grandinėlę ir nubėgo. Padaryta 400 litų žala.

Visi šie nusikaltimai buvo atliekami staiga, dažniausiai netikėtai pribėgant nukentėjusiosioms iš nugaros ir pagriebus grandinėlę ar rankinę bei juos išplėšus, greitai pasišalinama. Nukentėjusiosios nespėdavo net sureaguoti.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato kriminalistai atlikę daugybę operatyvinių veiksmų išsiaiškino, kad šiuos visus nusikaltimus įvykdė penkiolikmetis – vaikų globos namų auklėtinis. Dainavos policijos komisariato pareigūnai liepos 9 d. sulaikė įtariamąjį nepilnametį bei atliko būtiniausius procesinius veiksmus, surinko pakankamai tyrimui svarbios įrodomosios medžiagos.

Nepilnamečiui už šias nusikalstamas veikas kitą dieną Kauno apylinkės teismas paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn. Penkiolikmetis įtariamasis uždarytas į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių – pataisos namus.

Policijos turimais duomenimis tai dar ne visi šio nepilnamečio padaryti nusikaltimai, kituose komisariatuose jo atžvilgiu atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai, taip pat dėl tokio pobūdžio nusikaltimų. Be to, kriminalistai turi duomenų, kad minėtas penkiolikmetis gali būti padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų Kauno mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius