-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune paskelbtas nuosprendis nuo tėvo šeimą gynusiam ir jį nužudžiusiam nepilnamečiui

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį nepilnamečiui E.G. (gim. 1994 m.), kuris pripažintas kaltu dėl neatsargaus gyvybės atėmimo savo tėvui. Jam paskirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas tam pačiam laikotarpiui.
Gautas pranešimas, kad Kauno apygardos teisme padėtas sprogmuo
Kauno apygardos teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašoma Kauno apygardos teismo pranešime, E.G. nuteistas už tai, kad 2011 m. rugpjūčio 24 d. savo namuose, Kaišiadorių r., asmeninio konflikto metu, vieną kartą spyrė nukentėjusiajam į kaklą, sumušė jam kaklą, nubrozdindamas kaklo odą, pažeisdamas gleivinę, bei sulaužydamas skydines ir žiedines kremzles. Tai komplikavosi į vidinį kvėpavimo takų kraujavimą ir nukentėjusysis mirė.

Kaltinamasis E.G., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, prisipažino ir paaiškino, kad tėvo nužudyti nenorėjo – stengėsi nuo smurtaujančio tėvo apginti seserį ir mamą.

Kauno apygardos teismas bylą nagrinėjo neviešai ir, išanalizavęs ir įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, perkvalifikavo kaltinimus iš tyčinio nužudymo į nužudymą dėl neatsargumo.

Teismas taip pat įpareigojo pirmakursį vaikiną tęsti mokslus bei atlyginti 472 Lt gydymo išlaidas Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius