-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune policija pensininkei atidavė sukčiaus išviliotus pinigus

Antradienį Kauno apskrities ekonominės policijos pareigūnai sulaikė telefoninį sukčių, iš senyvo amžiaus moters išviliojusį 3 tūkstančius litų.
Sulaikytas įtariamas telefoninis sukčius
Sulaikytas įtariamas telefoninis sukčius / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Kauno policija, antradienį apie 13 valandą į namų telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė policijos pareigūnu ir ėmė pasakoti apie ištikusią bėdą: neva moters anūkas padarė avariją, kurios metu smarkiai nukentėjo mergina. Merginai būtina skubi medikų pagalba, reikalinga operacija, o anūko laukia dideli nemalonumai policijoje.

Pasak tariamo pareigūno, anūkas galėtų išvengti problemų, jei nukentėjusiajai sumokėtų. Ne tiek jau ir mažai – 9 tūkstančius litų. Septyniasdešimtmetė moteris paaiškino, kad namuose teturinti tris tūkstančius litų, kitų tektų eiti paimti į banką.

Susiderėjęs dėl žalos kompensavimo, tariamas policijos pareigūnas patarė moteriškei parašyti raštelį, kuriame būtinai surašytų kupiūrų numerius, ir atiduoti jį atėjusiam pinigų pasiimti nukentėjusiosios broliui. Netrukus Vaisių gatvės gyventoja taip viską ir padarė.

Tariamas giminaitis nė neįtarė, kad už durų jo jau laukia policijos pareigūnai. Dvidešimt šešerių metų vaikino kišenėse pareigūnai rado ir apgaulės būdu pasisavintus pinigus, ir raštelį. Ne kartą policijos įstaigose jau pabuvoję vaikinas sulaikytas dviem parom. Jam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo.

Duris atidariusi tikriems policijos pareigūnams moteris nė nesuprato buvusi apgauta. Tik pamačiusi grąžinamas jai santaupas, moteris prasitarė, jog jau vilkosi striukę keliauti į banką likusių pinigėlių. Anūkui nuo prisidirbtų bėdų gelbėti.

Policijos pareigūnai įtaria, kad sulaikytas vaikinas tokiu būdu apgavo ne vieną senyvo amžiaus moterį, kurios iki šiol dar nesikreipė į policiją. Todėl prašoma atpažinusius ir nuo jo nukentėjusius asmenis paskambinti į Kauno policiją telefonais (8-37) 303 305, 303 610.

Šias metais Kauno apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai dėl telefoninių sukčiavimų pradėjo 16 ikiteisminių tyrimų. Sulaikyti penki sukčiavimais įtariami asmenys. 13 nusikaltimų išaiškinta, bylos jau atiduotos į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius