Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune policininkai pastebėjo du savo šunis be antsnukių vedžiojusius šeimininkus

Kauno policininkai atliko reidą Aleksoto rajone dėl gyvūnų laikymo pažeidimų. Policininkai aptiko du savo šunis be antsnukių vedžiojančius šeimininkus.
Šuo
Šuo / Kauno apskrities VPK nuotr.
Kauno apskrities VPK nuotr./Šuo
Kauno apskrities VPK nuotr./Šuo

Aleksoto policijos nuovados pareigūnai toliau tęsia prevencines priemones, kuriomis siekiama užkardyti „Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių“ pažeidimus. Balandžio 10 d. ir balandžio 19 d. suorganizuotų reidų metu dėmesys buvo kreipiamas į sanitarijos, higienos ir veterinarijos reikalavimų laikymąsi. Reido metu nustatyti du pažeidimai:

Kauno apskrities VPK praneša, kad V.Z. vedžiojo amerikiečių stafordšyro terjero veislės šunį, kuris priskiriamas prie pavojingų šunų veislės ir registracijos pažymėjimo bei  privalomo turėti Kauno miesto savivaldybės administracijos leidimo nepateikė.  Šeimininkas įrodinėjo pareigūnams, kad jo augintinis yra gero ir taikaus charakterio, dresuotas, todėl jiems antsnukis nereikalingas. Dėl šio atvejo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena.

Pareigūnai taip pat nustatė, kad K.M. vedžiojo dalmantinų veislės šunį, kuris buvo vedžiojamas be antsnukio. K.M. augintinis pareigūnų akivaizdoje atlikinėjo gamtinius reikalus, o jis neturėjo jokių  priemonių išmatoms surinkti, nedelsiant nesurinko išmatų, tačiau įrodinėjo, kad vėliau viską sutvarkys. K.M. taip pat pasakojo apie savo augintinio išskirtinai gerą būdą bei įrodinėjo, kad antsnukis jo augintiniui yra žalingas. Nors šuo nuo pasiutligės buvo skiepytas 2007 m., tačiau K.M. nežinojo, kad „Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklėse“ nurodyta, kad visi laikomi gyvūnai – potencialūs pasiutligės platintojai – privaloma tvarka kasmet turi būti skiepijami nuo pasiutligės. Dėl šio atvejo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius