-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prieš teismą stojo kyšio reikalavęs policijos tyrėjas

Kaune teismas pradėjo nagrinėti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiojo tyrėjo Nikolajaus Gandziuko bylą. Pareigūnas kaltinamas kyšio reikalavimu.
Policijos tyrėjas teisme
Policijos tyrėjas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prokuroro kaltinime teigiama, kad N.Gandziukas, būdamas statutiniu valstybės tarnautoju – dirbdamas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiuoju tyrėju, vykdydamas tarnybines funkcijas, atlikdamas ikiteisminį tyrimą, turėdamas iš anksto suplanuotą tikslą savo naudai gauti kyšį, 2016 metų rugpjūčio mėnesį, tiksliau, nenustatytu laiku, sąmoningai kelis kartus tariamai apklausai į savo darbo kabinetą kvietė A.J., tačiau, šiam atvykus, jokių procesinių veiksmų neatliko, apklausos ar kitų procesinių veiksmų atlikimo protokolų nesurašė, tarpusavio pokalbių metu minėtą asmenį provokavo duoti kyšį.

2016 m. rugpjūčio pabaigoje išsikvietęs tariamai apklausai iš jo reikalavo 1000 eurų kyšio už tai, kad jam nebūtų pranešta apie įtarimą ir ikiteisminis tyrimas būtų nutrauktas.

Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, žinodamas apie ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro 2017 m. sausio mėn. nutarimą A.J. apklausti kaip liudytoją apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, N.Gandziukas, 2017 m. kovo 2 dieną vėl tariamai apklausai iškvietęs A.J. ir savo darbo kabinete bendraudamas su juo, pastarajam nurodė, kad tik nuo jo sprendimo priklausys, ar jis bus apklausiamas liudytoju, ar įtariamuoju, vėl pareikalavo anksčiau reikalauto kyšio dalies, t.y. 500 eurų, ir susitarė nurodytą kyšio dalį iš A.J. priimti kito susitikimo metu. Šio susitarimo pagrindu 2017 m. kovo viduryje N.Gandziukas, būdamas savo darbo vietoje – kabinete, esančiame Vytauto pr. 91, Kaune, tiesiogiai savo naudai už neteisėtą veikimą vykdant jam suteiktus įgaliojimus, t.y. už šališką ikiteisminio tyrimo atlikimą taip, kad A.J. nebūtų pranešta apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką, priėmė iš teisėsaugos užduotį vykdžiusio A.J. dalį reikalauto kyšio – 500 eurų, nurodydamas pinigus padėti į rašomojo stalo stalčių. Po to, tęsdamas savo nusikalstamą veiką, sakydamas, kad jei A.J. liks „patenkintas jo darbu“, pareikalavo dar dviejų šimtų (200) eurų kyšio, t.y. kaltinamas pagal BK 225 str. 2 d. Už šį nusikaltimą pareigūnui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Į teismą kaltinamasis atvyko be gynėjo. Teismui pasiteiravus, ar šis ketina turėti gynėją, N.Gandziukas patvirtino, kad kitame posėdyje jam atstovaus advokatas.

Bylos nagrinėjimas atidėtas kitam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius