-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune studentų miestelyje surengtų pratybų metu evakuotas bendrabutis

Kauno technologijos universiteto bendrabutyje ketvirtadienio popietę surengtos specialiųjų tarnybų pratybos. Iš pastato buvo evakuoti visi gyventojai.
Pratybos studentų miestelyje
Pratybos studentų miestelyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Inscenizacijos metu, Studentų gatvėje esančiame IV-ajame KTU bendrabutyje, kilo gaisras. Suveikus priešgaisrinei sirenai iš pastato pradėjo evakuotis čia gyvenantys studentai.

Netrukus, į menamą gaisrą, atvyko ir visos tokiu atveju dirbančios specialiosios tarnybos – policija, ugniagesiai gelbėtojai bei medikai. 

Bendrabutyje, kuriame surengtos pratybos yra 108 kambariai, gyvena apie 200 asmenų.

Pratybos surengtos kaip ekstremalių situacijų mokymai, kurių metu studentai turėjo gelbėtis nuo gaisro pavojaus. Renginio organizatoriai aktyvaus jaunimo organizacija „Baltai Juoda“, kuri rengia projektą „Išsigelbėk per 30 sekundžių”. Pernai panašios pratybos buvo surengtos ir universitete, tuomet iš trečio aukšto per langą buvo evakuoti gaisre įkalinti studentai.

„Renginiu siekiame ne tik identifikuoti studentų žinias apie ekstremalias situacijas, paruošti tokiems įvykiams, bet kartu padėti geriau pasirengti ir specialioms institucijoms.  Beje, Vakaruose tokios pratybos yra dažnas reiškinys, o Lietuvoje tokio masto evakuacija iš studentų bendrabučio vyks – pirmą kartą. Būtina gerinti saugumo supratimą Lietuvoje”, – įsitikinęs organizacijos „Baltai Juoda“ saugumo padalinio vadovas Ovidijus Gudaitis.

VIDEO: Pratybos studentų miestelyje

Renginyje bendradarbiavo 5 institucijos: Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ „Baltai Juoda” ir KTU.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius