Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune sulaikytas „Kauno baldus“ grasinęs susprogdinti telefoninis teroristas (papildyta 10.13 val.)

Kauno policija sučiupo ketvirtadienį melagingai sprogimu įmonėje „Kauno baldai“ pagrasinusį telefoninį teroristą. Paaiškėjo, kad tai vasario pradžioje iš įmonės atleistas darbuotojas.
Anonimas grasino susprogdinti „Kauno baldus“. (2009-02-26)
Anonimas grasino susprogdinti „Kauno baldus“. (2009-02-26) / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip informuoja Kauno policija, įtariamasis įkliuvo penktadienio naktį, apie 1.25 val.

15min.lt jau skelbė, kad ketvirtadienį kažkas pagrasino susprogdinti bendrovę „Kauno baldai“. Pasak bendrovės „SBA baldai“, valdančios ir „Kauno baldus“, atstovo spaudai Lino Damanskio, iš įmonės teritorijos evakuota 270 žmonių – darbininkų ir administracijos atstovų.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" išminuotojai apžiūrėjo pastatą, bet sprogmenų nerado.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Papildyta 10.13 val.: Kauno policija praneša, kad tikrindami įmonės atleistų darbuotojų sąrašus pareigūnai nustatė, jog jiems skambino vasario 11 dieną iš įmonės atleistas darbuotojas M.R (gim. 1986).

Panemunės PK pareigūnai minėto asmens namuose nerado, todėl laukė pasaloje, kol šis grįš.

Apie 1.25 val. bendrosios pagalbos telefonu 112 paskambinęs asmuo prisistatė sprogdintoju ir teigė suprantąs, kad blogai padarė, todėl norįs pareigūnams prisiduoti. M.R. patruliai sulaikė Savanorių prospekte, prie klubo „Los patrankos“.

Dvidešimt dvejų metų kauniečiui pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų. Už tai Lietuvos įstatymai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pasak Kauno miesto  vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus Budėtojų poskyrio viršininko Jono Stonio, pastaruoju metu tokių „sprogdintojų“ skambučių pareigūnai sulaukia retai, nes Budėtojų poskyryje įrengta moderni telefonų numerių fiksavimo ir pokalbių įrašymo įranga jau leido nustatyti ir sulaikyti keletą pažeidėjų, jie buvo patraukti administracinėn ir baudžiamojon atsakomybėn.

Vis dėlto pareigūnams, gavus tokį pranešimą, tenka sugaišti daug laiko, nes tikrinamas gautos informacijos pagrįstumas, įvertinus galimą grėsmę į įvykio vietą siunčiamos pareigūnų pajėgos, taikomi specialieji planai. Tai sutrikdo ne tik policijos, bet ir kitų specialiųjų tarnybų darbą. Be pagalbos gali likti tie, kuriems tą minutę ji galbūt iš tikrųjų labai reikalinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius