Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai lobo nelegaliai keisdami valiutą automobilių pirkėjams iš Azijos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos tyrėjai išaiškino nelegalų grynųjų pinigų keitimą organizavusius tris kauniečius,Kratų metu rasta ir paimta iš šešėlinės veiklos gautos įvairios užsienio valiutos, kuri konvertavus sudarytų daugiau nei 650 tūkst. litų.
Automobilių turgus
FNTT išaiškino neteisėtas valiutos keitimo operacijas Kauno automobilių turguje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įtariamieji neteisėtai keisdavo įvairių užsienio valstybių valiutą Kauno automobilių turgaus prekeiviams, praneša FNTT. 

Visiems trims bendrininkams pareikšti įtarimai dėl neteisėto vertimosi finansine veikla. Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Surinkta pakankamai duomenų, kad per pastaruosius dvejus metus kaunietis atliko daugiau nei tūkstantį valiutos keitimo operacijų, kurių bendra apyvarta viršijo 200 mln.litų.

Tyrimo duomenimis, formaliai vienoje Kauno bendrovėje vadybininku dirbęs 52-ejų metų kaunietis kartu su dviem bendrininkais automobilių turgavietėje ir kitose miesto vietose, stambiu mastu, neturėdamas įstatymų nustatyta tvarka išduoto leidimo verstis valiutos keitimu, keisdavo dideles pinigų sumas automobilių prekeiviams, atvykusiems iš Rytų valstybių. Išaiškinta, kad įvairią užsienio valiutą kauniečiai keisdavo ir iš Europos automobilius gabenusiems Lietuvos šešėliniams automobilių prekeiviams.

Įtariamųjų asmenų namuose, komercinių bankų nuomojamose saugyklose kratų metu buvo rasti tyrimui reikšmingi užrašai, susiję su valiutos keitimu – vadinamoji juodoji buhalterija. Rasta ir paimta didelė pinigų suma, kas nacionaline valiuta sudarytų daugiau nei 650 tūkst. litų.

Vykdant pinigų plovimo prevencijos priemones nustatyta, kad nusikalstamą veiklą organizavęs kaunietis vertėsi ir tuo, kad tiek Lietuvos, tiek Azijos valstybių automobilių prekeiviams, siekusiems išvengti identifikavimo komerciniuose bankuose, keisdavo jų duodamą užsienio valiutą. Surinkta pakankamai duomenų, kad per pastaruosius dvejus metus kaunietis atliko daugiau nei tūkstantį valiutos keitimo operacijų, kurių bendra apyvarta viršijo 200 mln.litų.

FNTT Kauno apygardos valdybos ir Kauno apygardos prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime šiuo metu renkami duomenys apie įtariamųjų ir jų artimųjų giminaičių turimą turtą ar turėtas išlaidas, įtariant juos galimu neteisėtu praturtėjimu.

Vykdydama pinigų plovimo prevencijos priemones, FNTT nuo pavasario išaiškino trečią šešėlinio verslo keityklą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius