-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauniečiai nelegalią degalų apyvartą vykdė garažuose

Nustatyti nelegalia degalų apyvarta užsiimantys asmenys .
Degalai
Degalai / Kauno apskrities VPK nuotr.
Kauno apskrities VPK nuotr./Degalai
Kauno apskrities VPK nuotr./Degalai

Pirmadienį policijos pareigūnai nustatė, kad M.T. (gim. 1982 m.) užsiima nelegalia akcizais apmokestinamų prekių apyvarta.

M.T. benziną atsiveždavo iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities, o jį realizuodavo pasiskelbęs internete. Parsivežtus degalus M.T. laikė viename iš garažų, esančių garažų masyve Islandijos pl. 95, Kaune.

Kauno apskrities VPK praneša, kad tą pačią dieną apie 18 val. Kaune, Islandijos pl. 95, garažų masyve, išsinuomotame garaže, kuriame M.T. laikė iš Kaliningrado srities parsivežtus degalus, Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai rado 100 litrų benzino.

Apie 21 val. Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai garažų masyvuose Islandijos pl. 181, Kaune, pastebėjo asmenį iš automobilio „Citroen Evasion“ išleidžiantį dyzeliną. Apžiūrėjus automobilį pastebėta, kad jame įrengtas papildomas degalų bakas (talpykla) skirtas dyzelino gabenimui. Iš kauniečio E.V. (gim. 1978 m.) paimta 145 litrai dyzelino.

Abiem atvejais pradėtos administracinės teisės pažeidimo bylų teisenos dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką. M.T. ir E.V. gresia bauda nuo 1 tūkst. litų iki 5 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

VIDEO: Nustatyti nelegalia degalų apyvarta užsiimantys asmenys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius