Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečių namuose – tūkstančiai pakelių kontrabandinių cigarečių

Kauno policija turėdami iš gyventojų gautos informacijos apsilankė Kaune, Aleksoto rajone, esančiame name bei Kauno rajone, Giraitės kaime. Gauti pranešimai apie nusikalstamą veiką pasitvirtino.
Kaune – nelegali prekyba cigaretėmis
Kaune – nelegali prekyba cigaretėmis / Kauno apskrities VPK

Kaip antradienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, gruodžio 5 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, vykdydami prevencines priemones, skirtas nelegalios akcizais apmokestinamų prekių apyvartos užkardymui, ir gerindami kovą su kontrabanda, patikrino turimą informaciją.

Patikrinimo metu, nustatyti asmenys, kurie neteisėtai gabeno bei laikė akcizais apmokestinamas prekes – cigaretes. 1964 m. gimusio vyro automobilyje ir namuose (Kaune, Aleksoto mikrorajone) rasta ir paimta 5 900 pakelių įvairių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas. Anksčiau neteistam vyrui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199-2 str., už ką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pas kitą, 1968 m. gimusį, vyrą namuose (Kauno r., Užliedžių sen., Giraitės k.) rasta ir paimta 2 000 pakeliu įvairių cigarečių, taip pat su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Šio anksčiau neteisto vyro atžvilgiu pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo. Jam gresia gresia bauda nuo dešimties tūkstančių iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius