-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiui Kazimierui Lapinskui atsirūgo prekyba kontrabandiniu dyzelinu: teks mokėti 22 tūkst. litų baudą

Aukštesnės instancijos teismas nesumažino baudos už nelegalią prekybą degalais nubaustam kauniečiui Kazimierui Lapinskui.
Talpyklos su dyzelinu
Asociatyvinė iliustracija: talpyklos su dyzelinu / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apygardos teismas priėmė nutarimą, kuriuo paliko galioti žemesnės instancijos teismo kauniečiui skirtą 22 tūkst. litų baudą už nelegalią prekybą degalais, trečiadienį pranešė Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI).

Bauda kauniečiui Kazimierui Lapinskui skirta, kai vienai Kauno įmonei priklausančioje teritorijoje jis ir Rusijos pilietis užklupti iš vilkiko su rusiškais numeriais bako pumpuojantys dyzeliną į nenaudojamo vilkiko bakus. Per patikrinimą rasta ir kuro perpylimo įranga – siurblys bei įpylimo pistoletai.

Rusijos pilietis mokesčių inspektoriams patvirtino, jog atvyko pas Lapinską norėdamas parduoti dyzeliną, kadangi žinojo, kad pastarasis tuo verčiasi. Rusas sutarė 2,9 lito už litrą kainą.

„Kazimieras Lapinskas negalėjo pateikti degalų įsigijimo dokumentų, rastos dyzelino talpyklos mokesčių inspekcijoje neregistruotos, nevesta ir degalų apskaita. Rusijos pilietis mokesčių inspektoriams patvirtino, jog atvyko pas Lapinską norėdamas parduoti dyzeliną, kadangi žinojo, kad pastarasis verčiasi šia veikla. Jis taip pat pažymėjo sutaręs 2,9 lito kainą už litrą. Nors kaunietis savo kaltę neigė, tačiau teismas, įvertinęs byloje surinktus faktus, patikrinimo medžiagą bei pareigūnų liudijimus, pripažino jį kaltu dėl Biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimų“, – Kauno AVMI pranešime cituojamas viršininkas Gintautas Muznikas.

Dyzelinas pumpuotas į tris metalines 200 litrų talpas, o plastmasinėje talpoje rasti 338 litrai degalų priklausė Rusijos piliečiui. Iš viso rasta beveik 900 litrų degalų.

Kaip vėliau patvirtino paimti jo mėginiai – tai rusiškas dyzelinas. Rasti dyzeliniai degalai  konfiskuoti.

Kauno AVMI duomenimis, vyras už tokius pažeidimus yra teismo baustas ir anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius