Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė siekia surasti, kas sankryžoje pražudė kačiuką: išmetė lyg šiukšlę?

Kaunietė Eglė teigia pasibaisėjusi tuo, ką matė ankstų trečiadienio rytą vienoje intensyviausių Kauno sankryžų. Kažkas, jos nuomone, iš važiuojančios mašinos išmetė ir myriop pasiuntė kačiuką. Moters teigimu, už tai turėtų grėsti baudžiamoji atsakomybė.
Kovo 11-osios ir Savanorių pr. sankryža
Kovo 11-osios ir Savanorių pr. sankryža / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Trečiadienį apie 7.10 valandą Kaune, intensyvios Savanorių prospekto ir Kovo 11-osios gatvės sankryžos viduryje, buvo partrenktas juodas, dar visai mažas kačiukas. Panašu, kad jis buvo išmestas sankryžos viduryje iš ją kertančio tamsios spalvos automobilio, važiavusio iš P.Lukšio gatvės į Kovo 11-osios gatvę. Tuo metu sankryžoje buvo daug automobilių – gal kas nufilmavo su registratoriais, ar pati sankryžos kamera bus užfiksavusi įvykį“, – vylėsi Eglė.

Kaunietė tikisi, kad liudininkų atsiras, o tokiu būdu kačiuku atsikratę žmonės atsakys už savo veiksmus. Juk Baudžiamojo kodekso 310 straipsnis numato atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Stovėjau Savanorių prospekte, laukiau, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas. Viskas įvyko prieš akis akimirksniu. Prieš įvažiuojant tai tamsiai mašinai, sankryža buvo tuščia. Jai paliekant sankryžą, staiga iš po jos atsirado labai besiblaškantis kačiukas. Jį partrenkė antra ar trečia paskui važiavusi mašina, nors ir bandė stabdyti. Tamsios mašinos markės, deja, nepamenu“, – teigė moteris.

Pasak Kauno apskrities policijos, trečiadienį 9.05 valandą gautas pranešimas iš pilietiškos gyventojos, kad pastebėta, kaip Kaune, Savanorių pr. ir Kovo 11-osios g. sankirtoje, partrenktas galimai į kelią numestas kačiukas. Kauno apskrities VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai tikslina šio įvykio aplinkybes.

Už tokį elgesį su gyvūnu, nustačius visas įvykio aplinkybes, gali būti taikoma arba administracinė (numatoma bauda nuo 300 iki 1 750 eurų), arba baudžiamoji atsakomybė (gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų).

Visus gyventojus, laikotarpiu nuo 7 val. iki 7.15 val. buvusius minėtoje sankryžoje, vaizdo registratoriais užfiksavusius šią kelių sankirtą, ar turinčius bet kokios vertingos informacijos apie šį įvykį, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu 8 37 303 450.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius