Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė šokiruota – jos vaiką su ramentais viliojo iškrypėlis: „Noriu perspėti visas mamas“

Kol kaunietė Diana pirko ledų spaudos kioskelyje, jos koją susilaužęs dešimtmetis sūnus lėtai su ramentais judėjo namų link, kai staiga jį užkalbino nepažįstamas „dėdė“, paprašęs palydėti. Pamatęs, kad netoliese yra vaiko mama, nepažįstamasis, užsimetęs gobtuvą, spruko. „Noriu perspėti visas mamas: kažkoks iškrypėlis vaikšto ir kabinėjasi prie vaikų. Vidury baltos dienos“, – stebėjosi moteris.
V.Landsbergio-Žemklanio g. sustojimas
V.Landsbergio-Žemklanio g. sustojimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Istorija įvyko gegužės 8 d. apie 11 val. Diana su sūnumi autobusu grįžo iš poliklinikos į namus. Išlipo jie V.Landsbergio-Žemkalnio sustojime P.Lukšio gatvėje. Moteris nusprendė spaudos kioskelyje pasipildyti elektroninį bilietą ir nupirkti vaikui ledų, kai jos sūnus lėtai su ramentais, nes buvo susilaužęs koją, ėmė klibinkščiuoti už 500 metrų esančių namų link. Įprastu šeimai maršrutu.

„Baigiu mokėti. Matau, vaikas parbėga su ramentais. Akys išvirtusios. „Mama, diedukas prašė, kad palydėčiau jį!“, – šaukė sūnus. Iš pradžių nesureagavau. Koks diedukas? Kur palydėti? Pagalvojau, gal pagalbos reikia jam. Sūnus parodo į tamsiai apsirengusį vyrą su kepure. Visai ne diedukas – apie 50-ties metų amžiaus vyras. Koki7 175 cm ūgio, normalaus kūno sudėjimo. Neturėjo nieko, ką reiktų padėti panešti.

Pamatęs, kad matau, jis skubiai ėmė šalintis, o besišalindamas ant kepurės užsidėjo gobtuvą. Gal už 15 metrų viskas nuo manęs įvyko. Kol pasakojo vaikas man, jis puolė bėgti. Aš – vytis. Tarp mašinų, krūmų – dingo. Galvojau, nufotografuosiu. Tačiau vaikas išsigando, pradėjo klykti: „Mama, nepalik manęs. Mama, jo viena ranka kišenėje – gal turi peilį“. Vijausi iki Pakraščio gatvės. Jis nubėgo link prekybos centro „Savas“.

Trenkė žiauri mintis. Viešpatie, pasirinko vaiką su ramentais, kad palydėtų į namus. Žiauriai sunervino, pasimečiau. Nežinau, ką daryti“, – emocijomis dalijosi Diana.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./V.Landsbergio-Žemklanio g. sustojimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./V.Landsbergio-Žemklanio g. sustojimas

Namuose ji prisiminė, kad prieš keletą mėnesių Facebook'o erdvėje sklandė mamų istorijos apie kažkokį ištvirkėlį, kalbinantį vaikus Eiguliuose. Vienas įvykis nutiko Ukmergės gatvėje.

„Vidury baltos dienos... Turiu dar vieną jaunesnį vaiką. Vienas į namus iš mokyklos grįžta. Dabar baisu išleisti bus net ledų nusipirkti dieną. Pasakiau, kad taikysiu režimą. Su dviračiu iš kiemo neleisiu išvažiuoti. Vaikai suprato. Jaunesnysis toks drąsesnis. Būtų jį užkalbinęs „diedukas“, nežinau, kuo būtų pasibaigę. O ir aš pati, jei nebūtų bėgęs, nebūčiau sureagavus. Dabar...“, – teigė pašnekovė.

Ji nežino, kreiptis dėl to į policiją ar ne. Juk nepažįstamasis vaiko už rankos nesitempė. Paklausta, ar sūnus pažintų „dieduką“, ji atsakė teigiamai.

Noriu perspėti tėvus: mamos, būkit gudrios. Vaikšto, kabinėjasi prie vaikų, bando vilioti juos kažkoks vyras.

„Aš veido nemačiau. Gobtuvą dėjosi, kai puolė bėgti. Iškrypėlis! Noriu perspėti tėvus: mamos, būkit gudrios. Vaikšto, kabinėjasi prie vaikų, bando vilioti juos kažkoks vyras. Daugiau saugokite vaikus. Pavojus tyko net šalia mamos. Parkas juk netoli. Baisu“, – istorijos viešinimo tikslą atskleidė Diana.

Ji teigė pamokiusi savo sūnus tokiais atvejais, kai kas nors norės pasivesti į šoną, sukelti paniką: rėkti ir bėgti.

Kauno apskrities policija trečiadienio popietę 15min patikino panašių pranešimų apie galimai vaikus viliojantį vyrą pastaruoju metu nesulaukusi. Policijos atstovė Justina Kazragytė paragino moterį, kurios vaikas šioje istorijoje vos nenukentėjo, kreiptis į pareigūnus.

„Nesvarbu, kad nieko nenutiko. Būtina kreiptis į policiją“, – ragino J.Kazragytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius