-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaunietis bus teisiamas už neteisėtus milijoninius žemės sandorius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno miesto apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame tarpininkavimu prekiaujant žemėmis besivertęs 55-erių kaunietis įtariamas neteisėtai gavęs beveik 4 mln. Lt pajamų.
FNTT
FNTT / 15min.lt

Paskaičiuota, kad vyriškis nuo gautų neleistinų pajamų valstybės biudžetui nesumokėjo daugiau nei 1,2 mln. Lt pridėtinės vertės ir gyventojų pajamų mokesčių.

Tyrimo metu išaiškinta, kad 55-erių kaunietis J.G. kelerius metus, nuo 2003 m. iki 2008 m., neteisėtu būdu – neįregistravęs tarpininkavimo pardavinėti nekilnojamąjį turtą individualios veiklos ir neturėdamas būtino leidimo, su grąžintinos žemės Kaune savininkais, kurių dauguma senyvo amžiaus ar ligoti žmones, nekilnojamąjį turtą parduodavo gavęs jų įgaliojimus valdyti turimą turtą. Iš viso per kelerius metus vyras pardavė keliems žmonėms atkurtą nuosavybę – 5,641 ha komercinės paskirties žemę Partizanų gatvėje, Taikos ir Savanorių prospektuose.

Taip veikdamas, už tarpininkavimą parduodant žemę, vyras gavo beveik 4 mln. Lt pajamų, tačiau į valstybės biudžetą nesumokėjo nė lito. Per šį laikotarpį vyro pajamos ne tik viršijo 100 tūkst. Lt (nuo šios sumos versdamasis tokia veikla kaunietis turėjo registruotis pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju), bet ir, kaip paskaičiuota, nesumokėjo 550 tūkst. Lt PVM. Nesumokėto gyventojų pajamų mokesčio suma siekia beveik 670 tūkst. Lt.

Tai – ne vienintelis FNTT Kauno apygardos valdybos ikiteisminis tyrimas dėl įtariamų 55-erių kauniečio nusikalstamų veikų. Tęsiamas ikiteisminis tyrimas, kuriame aiškinamasi, ar sukčiaudamas kaunietis apgavo žemę atgavusią moterį ir už parduotą nekilnojamąjį turtą jai nesumokėjo 1 mln. Lt.

Už įvykdytą nusikalstamą veiką kauniečiui gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti į Kauno miesto apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius