Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis kontrabandines cigaretes slėpė garaže

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, trečiadienį patikrinę kauniečio naudojamą garažą ir jo automobilį, aptiko beveik 5 tūkst. pakelių neteisėtai laikomų cigarečių.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Muitinės pareigūnai turėjo išankstinės informacijos, kad Kaune, Islandijos gatvėje esančiuose garažuose, gali būti neteisėtai laikomos akcizais apmokestinamos prekės. Trečiadienį, apie 20 val., atvykę į garažų masyvą, muitininkai pamatė iš automobilio „Toyota Corolla“ į garažą kažką nešiojantį asmenį.

Paaiškėjo, kad Kauno gyventojas S.P. į garažą krovė kontrabandines cigaretes. Atlikę kratą kauniečio naudojamame garaže ir automobilyje, muitininkai aptiko 3900 pakelių cigarečių ,,Premjer“, 490 pakelių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis bei 600 pakelių cigarečių ,,NZ Gold Super Slims“ be banderolių.

Iš viso rasta 4900 pakelių nelegaliai laikomų cigarečių, įvertintų daugiau kaip 36 tūkst. Lt. Pareigūnai cigaretes bei automobilį „Toyota Corolla“ sulaikė. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė 18 mln. vienetų cigarečių ir 70 tonų tabako. Visa sulaikyto tabako ir jo gaminių vertė siekia beveik 30 mln. Lt. Muitinės analitikai pastebi tendenciją, kad šiais metais vis dažniau sulaikoma kontrabandinių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius