-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 27 /10:11

Kaunietis nušovė „daktarų“ narį neatlaikęs priekaištų dėl prastai suremontuoto buto?

Trečiadienį Kauno apygardos teisme atversta nužudymo byla, kurioje Algis Taškevičius kaltinamas 2015 m. lapkritį viename Kauno bute dviem šūviais į galvą anapilin pasiuntęs buvusį verslo partnerį, buvusį „daktarų“ gaujos narį Virginijų Silvestravičių. Konflikto epicentras – prastai atliktas remontas bei tūkstantinės skolos.
Algis Taškevičius teisme
Algis Taškevičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš bylos medžiagos aiškėja, jog 2015 m. lapkritį bute, esančiame remontuojamame name Muziejaus gatvėje Kaune, asmeninio konflikto metu legaliai turėtu šaunamuoju ginklu „Makarov“ A.Taškevičius tyčia du kartus šovė 46-erių metų V.Silvestravičiui į galvą, padarydamas dvi mirtinas šautines kiaurines galvos žaizdas.

Šie sužeidimai buvo mirtini – netrukus V.Silvestravičiaus gyvybė įvykio vietoje, didžiuliame kraujo klane, užgeso.

55-rių metų kaltinamasis iki tol teistas nebuvo. Jo išsilavinimas – spec. vidurinis. Žmoną bei du vaikus turintis A.Taškevičius šiuo metu yra registruotas darbo biržoje. Jis teismo posėdžių salėje pasirodė be antrankių – bylos nagrinėjimo pradžios laukė laisvėje.

Kaip informavo pavaduojantis prokuroras Virginijus Mizaras, kaltinamasis ir nužudytasis buvo pažįstami daugiau nei dešimt metų. Juos siejo bendras lombardų verslas. Vėliau jie pasuko skirtingais keliais, tačiau vis dar bendravo.

„Iš bylos medžiagos galima teigti, kad konfliktas įvyko dėl to, jog kaltinamasis prastai suremontavo V.Silvestravičiaus užsakymu butą, kuriame nužudymas ir įvyko. Dėl prastai organizuojamų ir atliekamų remonto darbų A.Taškevičius nuolat sulaukdavo priekaištų, kaip jis pats teigia, ir grasinimų. Be to, nužudytasis jam buvo skolingas dešimtis tūkstančių litų“, – aplinkybes atskleidė prokuroras.

Šūviai aidėjo lapkričio 19 d. vidurdienį. Ginklą A.Taškevičius legaliai įsigijo prieš septynetą metų. Jo įvykių versija teisme bus priešinga – savigyna: buvęs verslo partneris V.Silvestravičius jį puolė, grasino nužudyti, įvyko grumtynės. Toks, karštakošis, neva tai jis buvo visuomet. Nužudytasis priklausė „daktarų“ gaujai, tad grasinimai galėjo būti realūs.

Teisėsaugos atstovų ši versija neįtikino – jų nuomone, V.Silvestravičius nužudytas tyčia. Nei ant nužudytojo, nei ant kaltinamojo kūno nerasta jokių grumtynių įrodymų.

„Abu konflikto dalyviai nelaimės akimirką buvo blaivūs. Tiesa, po nužudymo kaltinamasis parašė atsisveikinimo raštelį. Žadėjo pats nusižudyti. Bent jau tokie buvo jo parodymai“, – įdomią detalę atskleidė prokuroras.

Bylos duomenimis, kaltinamasis buvo sulaikytas savo bute girtas. Jis tikino gėręs po tragedijos. Matyt, tuomet ir parašė atsisveikinimo raštelį.

Po nužudymo kaltinamasis parašė atsisveikinimo raštelį. Žadėjo pats nusižudyti.

Byloje pareikštas ir ne vienas civilinis ieškinys, kurių bendra suma siekia 200 tūkst. eurų. Nužudytasis turi du vaikus, buvo oficialiai išsiskyręs.

Policijos pareigūnams jis gerai žinomas, praeityje buvo teistas. V.Silvestravičius tarp gaujos narių buvo vadinamas pravarde Virgelis. Vyras kartu su „daktarų“ gaujos nariais buvo teisiamas, tačiau nuo bausmės jam pavyko išsisukti davus parodymus prieš kitus nusikalstamos grupuotės narius. Kurį laiką jam buvo suteiktas saugomo liudytojo statusas.

Dar prieš pradedant nagrinėti šią nužudymo bylą, teismas gavo kaltinamojo advokato pranešimą, jog jis atstovauti ginamojo negalės, nes šiuo metu atostogauja. Gynėjas prašė bylos nagrinėjimą atidėti.

Teismas tenkino šį prašymą. Kitas posėdis įvyks spalio 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius