Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis pasiskundęs dėl negrąžinamos 1,5 mln. litų skolos pats tapo įtariamuoju

Kaune nagrinėjant 1,5 mln. litų pasisavinimo bylą pareigūnams sukėlė įtarimų pats nukentėjusysis, nes lėšos galėjo būti įgytos neteisėtai.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Istorija prasidėjo prieš dvejus metus, kai Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo. Vienos uždarosios akcinės bendrovės akcininkė K.Z. iš piliečio D.T. (gimusio 1971 m.) pasiskolino įmonės reikmėms 1,5 mln. litų.

Kauno apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams kilo įtarimas, kad minėtos piniginės lėšos galėjo būti įgytos neteisėtai, nes D.T. neturi ir neturėjo pakankamai pajamų, galinčių pagrįsti turimą turtą. Todėl buvo nuspręsta atlikti ir mokestinį tyrimą.

Laikinai apribotos įtariamojo D.T. nuosavybės teisės į maždaug 840 300 litų vertės nekilnojamąjį turtą, kuris priėmus apkaltinamąjį nuosprendį bus išieškotas valstybės naudai.

2012 m. gruodį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo. Anksčiau neteistam kauniečiui D.T. buvo pranešta apie įtarimą, kad jis žinodamas, turėdamas ir galėdamas žinoti, kad turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, turėjo nuosavybės teise didesnį negu 500 MGL vertės turtą – 997 190 litų grynųjų pinigų. Juos jis, neturėdamas pakankamai teisėtų pajamų, įgijo per 2011 metus iš nenustatytų šaltinių.

Ketvirtadienį ikiteisminio tyrimo medžiaga su kaltinamuoju aktu perduota Kauno miesto apylinkės teismui.

Šiemet vasarį Kauno apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu laikinai apribotos įtariamojo D.T. nuosavybės teisės į maždaug 840 300 litų vertės nekilnojamąjį turtą, kuris priėmus apkaltinamąjį nuosprendį bus išieškotas valstybės naudai.

D.T. gresia bauda arba areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Toliau tęsiamas ir ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius