Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis tikina matęs ekstremalias „britvų“ gaudynes, policija tai neigia

Gegužės 24 dienos popietę Kauno R.Kalantos gatvėje užfiksuotas incidentas, apie kurį jo liudininkai ir policija kalba skirtingai. Kauniečių nuomone, vyko „britvų“ gaudynės, kurių metu pareigūnų automobilis lėkė itin rizikuodamas. Policija tikina, kad jokių gaudynių nebuvo – prevenciškai patikrinti motociklų vairuotojai neva sustojo geranoriškai.
Akimirkos iš motociklų lenktynių
Akimirkos iš motociklų lenktynių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Internete sklando kauniečio įrašas, kuriuo ieškoma žmonių, nufilmavusių gegužės 24 dieną apie 15 valandą R.Kalantos gatvėje vykusį incidentą.

Be to, įvykio liudininkui buvo smalsu, kaip baigėsi nuo policijos neva dideliu greičiu (190-200 km/val.) sprukusiems motociklininkams. Jo teigimu, „britvas“ gaudė „Audi A6“ policijos automobilis.

Svarsto, ar neperlenkta lazda

Po šiuo įrašu užvirė komentarai, diskutuota, ar policija neperlenkia lazdos, mieste vaikydamasi sprunkančius kelių eismo taisyklių pažeidėjus ir taip sukeldama dar pavojingesnes situacijas – juk vaizdo stebėjimo kameros šiaip ar taip užfiksuos motociklininkus.

Įrašas feisbuke
Įrašas feisbuke

Kaip teigė įvykio liudininkas, policijos pareigūnai, R.Kalantos gatvėje vydamiesi motociklus, net kurį laiką važiavo prieš eismą.

„Vaizdas įspūdingas buvo: pirmas su juodu mocu, atrodė, kad teleportavosi nuo sankryžos iki K.Baršausko žiedo. Labai greitai viskas įvyko – veiksmas gal 5 sekundes truko. Autobusų stotelėje buvę žmonės turėjo tai matyti. Gal 20 žmonių iš viso“, – įspūdžiais su 15min dalijosi kaunietis vairuotojas.

Važiuodamas R.Kalantos gatve link K.Baršausko gatvės jis išgirdo sirenas ir pamatė staiga dideliu greičiu pralekiantį juodą motociklą. Po kelių sekundžių išniro antrasis – mėlynos spalvos. Jie atliko keletą lenkimų tarp mašinų.

Vaizdas įspūdingas buvo: pirmas su juodu mocu, atrodė, kad teleportavosi nuo sankryžos iki K.Baršausko žiedo. Labai greitai viskas įvyko – gal 5 sekundes truko.

Tuomet pasirodė ir policijos „Audi A6“ su švyturėliais – važiavo prieš eismą, lenkdama kitas transporto priemones.

„Dideliu greičiu nurūko link K.Baršausko žiedo. Įdomiai atrodė“, – teigė įvykių liudininkas.

Tikina nesivaikę

15min kreipėsi į Kauno apskrities policiją, kad ši atskleistų gaudynių detales, pasidalintų užfiksuotu vaizdo įrašu. Tačiau paaiškėjo, kad Kauno apskrities policijos pareigūnai šiame incidente nedalyvavo, – motociklininkus stabdė Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai.

Šios tarnybos redakcijai atsiųstame komentare patvirtinama, kad gegužės 24 dieną Kauno apskrityje, taip pat ir Kauno mieste, dirbo Specialios paskirties skyriaus pareigūnai. Jie išties patruliavo specialiomis spalvomis nudažytu ir policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtu automobiliu „Audi A6“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Policija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Policija

„Vienu metu Kaune pastebėję du motociklų vairuotojus, nusprendė juos patikrinti. Tai padaryta prevenciniais tikslais, kadangi vis dar yra tokių asmenų, kurie, nepaisydami nustatytos tvarkos kelyje – Kelių eismo taisyklių, vairuoja motociklus neturėdami tam teisės, šios transporto priemonės būna neįregistruotos, be valstybinio numerio ženklų“, – kodėl nuspręsta stabdyti minėtus motociklininkus, paaiškino Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Kaip rašoma atsakyme, pareigūnai, įsijungę mėlynus ir raudonus švyturėlius bei specialiuosius garso signalus, privažiavo prie minėtų motociklų ir juos sustabdė. Motociklų vairuotojai neva sustojo geranoriškai.

Kiekvienas asmuo, matydamas situaciją ar įvykį, turi savo nuomonę ir tai vertina subjektyviai, dažniausiai – šališkai.

„Buvo patikrinti jų dokumentai, motociklai tvarkingi, jokių pažeidimų nenustatyta. Motociklų vairuotojų amžius – iki 30 metų, vienas jų – Ukrainos pilietis, turintis laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Vienas iš motociklų „Yamaha FZ 600“, antrasis – „Suzuki GSX 600““, – informavo tarnyba.

Pasak dirbusių policijos pareigūnų, tiek, kiek jie stebėjo eismo situaciją, šie motociklų vairuotojai tikrai nevažiavo kauniečio nurodytu 200 km/val. greičiu, tai yra, jokių nei „gaudynių“, nei „operacijų“ R.Kalantos gatvėje pirmadienio popietę nevyko.

„Kiekvienas asmuo, matydamas situaciją ar įvykį, turi savo nuomonę ir tai vertina subjektyviai, dažniausiai – šališkai“, – tikinama Lietuvos kelių policijos tarnybos atsakyme 15min.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius