Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno aplinkosaugininkams pakliuvo „tinklininkas“

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Kauno mariose, reido metu, pastebėjo žmogų, kuris traukė tinklą. Aplinkosaugininkai tinkle aptiko 15 kuojų ir 3 ešerius. Vyriškiui gresia bauda iki 300 eurų, taip pat reikės atlyginti gamtai padarytą žalą – 165 eurus.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / AAD nuotr.

„Vykdant reidą, Kauno mariose, pastebėjome asmenį, kuris su gumine valtimi traukė tinklą. Priplaukus prie asmens, patikrinome. Asmuo tinklo pagalba buvo sugavęs 15 kuojų ir 3 ešerius“, – AAD pranešime cituojamas Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Audrius Mačiukas.

Pažeidėjui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ir gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų.

Be to, iš „tinklininko“ paimta guminė valtis, tinklas bei neteisėtai sugautos žuvys, o apskaičiuota žala žuvų ištekliams siekia 165 eurų.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius