Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apygardos teismą užplūdo moksleiviai ir studentai

Praėjusią savaitę Kauno apygardos teisme paminėta Konstitucijos diena.
Konstitucijos dienos renginys Kauno apygardos teisme
Konstitucijos dienos renginys Kauno apygardos teisme / Kauno apygardos teismo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme lankėsi Kauno Jurgio Dobkevičiaus mokyklos 10-12 klasių moksleiviai, penktadienį – VDU Teisės fakulteto studentai. Vizitų tikslas – paminėti Konstitucijos dieną bei iš arčiau susipažinti su Lietuvos teismų sistema, pasakojama Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Gintarės Veželytės-Putnikienės pirmadienį paviešintame pranešime.

Ketvirtadienį į Konstitucijos dienai skirtą paminėjimą susirinkusius Kauno Jurgio Dobkevičiaus 10–12 klasių moksleivius pasveikino Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis. Supažindinęs su teismų sistema ir darbu teisme, žodį perdavė pirmininko patarėjui Mariui Jonaičiui, kuris svečiams papasakojo apie Konstitucijos ištakas ir raidą. Taip pat moksleiviams buvo pristatyta improvizuota paroda, skirta Konstitucijos ir Europos teisės dienai. 

Apsilankiusieji teisme supažindinti su  vienu iš Europos teisės istorijai bei kontinentinės teisės tradicijos formavimuisi reikšmingų teisės normų aktų – imperatoriaus Justiniano iniciatyva parengtu romėnų teisės rinkiniu. Parodoje demonstruotas 16 a. antrosios pusės leidinys su šio rinkinio tekstu – Corpus iuris civilis. Ne mažiau įdomus ir Lietuvos konstitucionalizmo istorijai reikšmingas eksponatas – tai antrosios pasaulyje ir pirmosios Europos žemyne – 1791 m. gegužės 3 d. Abiejų Tautų Respublikos Konstitucijos teksto faksimilė (tiksli kopija).

Apžiūrėdami parodą, moksleiviai taip pat turėjo galimybę pamatyti teisėjų skiriamuosius ženklus, dėvimus vykdant teisingumą: mantijas ir ženklus su Lietuvos valstybės herbu. Viešnagės pabaigoje svečiams buvo surengta ekskursija po teismą.

Penktadienį vykusi Karjeros diena buvo skirta Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto studentams. Jiems teismo pirmininkas papasakojo apie teismų sistemą, teisininko profesiją, darbo teisme specifiką ir karjeros galimybes. Taip pat studentams aprodytos teismo posėdžių salės, konvojavimo patalpos.

Kauno apygardos teismo nuotr./Konstitucijos dienos renginys Kauno apygardos teisme
Kauno apygardos teismo nuotr./Konstitucijos dienos renginys Kauno apygardos teisme

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius