-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį cigarečių kontrabandininkams

Kauno apygardos teismas patenkino prokurorų prašymą ir neteisėtai kontrabandines cigaretes per valstybės sieną gabenusiems septyniems Vilkaviškio gyventojams skyrė nuo 6 iki 17 tūkst. litų baudas, vienam jų – vienerių metų penkių mėnesių ir dvidešimties dienų laisvės atėmimo bausmę.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

„Ši byla ypatinga tuo, jog iš pradžių buvo teisiami tik kontrabandos vykdytojai, t. y. pasienio gyventojai už nedideles pinigų sumas gabenę cigaretes iš Rusijos Federacijos į Lietuvos Respubliką. Dalyvaujant teisiamuosiuose posėdžiuose ir kaltinamųjų apklausose bei tiriant kitus įrodymus, pavyko atskleisti nusikalstamos veikos schemą ir surinkti duomenų apie dar vieną asmenį, organizavusį šią nusikalstamą veiką“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Kauno apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Gintaras Eidukevičius.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Lazdijų rinktinės Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai vyriškius sulaikė Vilkaviškio rajone esančio Vištyčio miestelio apylinkėse. Jie gabeno 8 tūkst. Rusijos Federacijos banderolėmis pažymėtų cigarečių „Jin Ling“ ir „North Star“, kurių vertė – daugiau nei 32 tūkst. litų.

Praėjusiais metais apygardos teritorijoje užregistruoti 35 kontrabandos, neteisėtų prekių ir produktų išvežimo iš šalies, muitinės apgaulės ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis atvejai. Beveik pusę jų prokurorams pavyko ištirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius