Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno bažnyčioje ginkluotą plėšimą įvykdžiusiems asmenims – laisvės atėmimas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl Kauno mieste esančios Karmelitų bažnyčios apiplėšimo.

Įrodyta, kad 3 teistumus turintis Juras Marozas ir 18 kartų teistas Antanas Vasiliauskis, veikdami kartu, 2023 m. gruodžio 16 d. apiplėšė Kauno mieste esančią Karmelitų bažnyčią.

Asmenys, būdami neblaivūs, peiliais grasino nukentėjusiajam, atėmė jam galimybę priešintis, liepė atrakinti bažnyčios raštinės duris bei atiduoti ten buvusius pinigus. Taip jie iš bažnyčios raštinės pagrobė 100 eurų, priklausančių bažnyčiai ir 595 eurus, priklausančius labdaros organizacijai.

Abu asmenys teisme pripažino savo kaltę. Jie aiškino, kad kartu vartojant alkoholį, Juras Marozas pasiūlė eiti apvogti bažnyčią, o Antanas Vasiliauskis sutiko. Nukentėjusysis teigė, jog tą dieną bažnyčioje žmonėms dalino kalėdaičius ir pastebėjo prie aukų dėžutės įtartinai besielgusį asmenį, kurį sudrausmino.

Vėliau tas pats asmuo nukentėjusiajam užstojo kelią ir išsitraukęs peilį liepė atrakinti raštinės duris. Tuo metu vienam asmeniui stebint aplinką, jog neateitų pašaliniai asmenys, kitas pavogė visus ten buvusius pinigus.

Teismas, skirdamas bausmes, atsižvelgė į tai, kad asmenys padarė sunkų nusikaltimą, jie yra teisti, bausti administracine tvarka, nedirbantys. Atsižvelgus į asmenis charakterizuojančias aplinkybes, siekiant įgyvendinti bausmės paskirtį, įvertinant tai, kad bausmės tikslai yra ne tik nubausti nusikalstamą veiką padariusį asmenį, atimti ir apriboti galimybę daryti naujas nusikalstamas veikas, bet ir paveikti juos, kad atlikę bausmes laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų, asmenims buvo paskirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

2024 m. kovo 12 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu Juras Marozas ir Antanas Vasiliauskis pripažinti kaltais dėl plėšimo (Baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.). Jiems abiem paskirtos 4 metų laisvės atėmimo bausmės. Kadangi asmenys pripažino savo kaltę ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, bausmės sumažintos trečdaliu ir skirti 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimai.

Prie šios bausmės pridėjus asmenų neatliktas bausmes jiems skirtos galutinės subendrintos bausmės – laisvės atėmimai 3 metų ir 4 mėnesių laikotarpiams. Antanui Vasiliauskiui taip pat paskirta 60 MGL (3000 Eur) dydžio bauda. Byloje taip pat tenkintas civilinis ieškinys turtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius