-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno bendrovės teritoriją piktavaliai klientai pavertė pavojingų medžiagų sąvartynu

Julijanavos gatvėje pastebėtos pasklidusios sudaužytų liuminescencinių lempų ir termometrų stiklų šukės bei iš metalinių talpų išpiltas tepalas. Pirminiais duomenimis, visa tai į bendrovės „Kauno švara“ antrinių žaliavų aikštelę atvežė neatsakingi klientai. Kauno policija iškėlė baudžiamąją bylą.
Muitinė sulaikė didelį kiekį chemijos produktų
Asociatyvinė iliustracija: chemijos produktai / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Vasario 11 d. maždaug 9 val. Kaune, Julijanavos g., vienos bendrovės teritorijoje pastebėtas pavojingų medžiagų sąvartynas. Pasklidusios mėtėsi sudaužytų liuminescencinių lempų ir termometrų stiklų šukės bei iš metalinių talpų išpiltas tepalas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai surinko stambesnes atliekas ir atliko užterštumo likvidavimo darbus.

Sušluota 250 kg teršalų, surinkti 37 termometrai ir net 200 vnt. liuminescencinių lempų duženų.

Policijoje dėl tokio neatsakingo aplinkos teršimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, trečiadienį informuoja Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, grėsmingas pranešimas apie netvarką gautas įmonės šeimininkų – sąvartyną eksploatuojančios bendrovės „Kauno švara“ atstovų. Pranešta, kad stambiųjų atliekų priėmimo ir antrinių žaliavų rūšiavimo aikštelėje rastos sudužusios dienos šviesos lempos, termometrai, išsilieję tepalai – pavojingos medžiagos, kurių čia neturėtų būti.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams ir panaudojus 200 g druskos rūgšties, 80 g kalio permanganato, 40 l vandens, mišiniu „Mist Blower“ nupurkšta 300 m² danga, išbarstyta 25 kg miltelinio sorbento „ŠPhag Sorb“, 25 kg pjuvenų, sušluota, surinkta 250 kg teršalų. Jų sandėliavimui panaudoti UAB „Kauno švara“ konteineriai.

Įvykio vietoje taip pat surinkti 37 termometrai ir net 200 vnt. liuminescencinių lempų duženų, visa tai perduota bendrovės „Žalvaris“ pavojingų atliekų specialistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius