Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16 /22:26

Kauno centre apvirtusį kraną praeiviai praminė „transformeriu“

Šeštadienį Kauno centre apvirto kranas. Žmonės nelaimės metu nenukentėjo.
Kauno centre apvirto kranas
Kauno centre apvirto kranas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Incidentas statybų aikštelėje K.Donelaičio gatvėje įvyko apie 15 valandą.

Sunkiasvoris kranas įvirto į duobę. Į vietą buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, buvo manoma, kad iš krano pradėjo bėgti kuras. Tačiau paaiškėjus, kad pavojus nepagrįstas ugniagesių pagalbos neprireikė.

Statybos darbus atliekanti įmonė pati šalins avarijos padarinius.

Praeiviai netruko pakrikštyti apvirtusią statybinę techniką: „Kauno centre transformeris“, – juokavo įvykio liudininkas.

Tai ne pirmas incidentas susijęs su šia statybų aikštele. Prieš kurį laiką į STT akiratį papuolė ir verslininkas, ir politikai.

Kauno apskrities VPK informavo, kad teritorijoje, esančioje Maironio ir K.Donelaičio gatvių sankirtoje, yra iškasta apie 7 m gylio duobė, kurioje stovi ekskavatorius. Prie ekskavatoriaus duobėje matoma autokrano strėlė, o autokrano kabina, priekinės atramos ir ratai kybo ore. Policijos pareigūnai Įvykio vietoje išsiaiškino, kad objekto rangovas š. m. kovo 18 d. sutartimi sutarė su subrangovu atlikti grunto kasimo darbus objekte. Darbai buvo baigti birželio vidury, tačiau subrangovo įmonės technika- ekskavatorius liko objekto duobėje. Liepos 16 d., vykdant technikos iškėlimo darbus, dėl galimai neteisingai pastatytos autokrano atramos, kranas apvirto.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Kauno centre apvirto kranas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Kauno centre apvirto kranas

Krano vairuotojas, kiti asmenys nenukentėjo, tačiau buvo apgadintas šalia esančio Maironio g. 30 pastato kampas ir latakas. Autokrano vairuotojas buvo blaivus.

Kadangi kranas apžiūros metu nebuvo pastatytas ant žemės, rangovo direktorius įpareigotas informuoti policiją, kada transporto priemonė bus nuleista ant žemės. Iki to laiko objektą saugos tarnyba UAB „Esecurity“. Atliekant autokrano pastatymo darbus, gali būti ribojamas eismas šalia esančiose gatvėse.

Aiškinamasi, ar nebuvo pažeisti saugos darbe reikalavimai, todėl bus atliekamas papildomas tyrimas. Taip pat bus nustatyta, kokio dydžio žala padaryta apgadinus gretimai esantį pastatą. Nustačius visas aplinkybes, bus priimtas procesinis sprendimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius