-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno I forto sprogimo byloje – netikėti įkalčiai (nuotraukos, video)

Pernai Kauno I forte nugriaudėjusio sprogimo, kai devynmetei mergaitei buvo nutraukta pėda, bylą tiriančių pareigūnų surinktus įkalčius papildė šokiruojama vaizdo medžiaga.
Internete išplatinti vaizdai
Internete išplatinti vaizdai / Vaizdai iš YouTube.com

Naujienų portalo Lrytas.lt duomenimis, internete viešai prieinamoje medžiagoje keli jaunuoliai užfiksavo, kaip savadarbiu galingu sprogmeniu susprogdina žmogaus maketą. Vaizdo klipo pradžioje rodoma, kaip gaminamas Steponu pavadintas žmogaus maketas. Kituose kadruose matosi privataus namo kieme sportiniu kostiumu vilkintis, veidą po kauke slepiantis jaunuolis, kalbinantis drabužiais aprengtą „žmogų“.

„Ponas Steponai, kaip jaučiatės žinodamas, kad po jūsų subine sprogs net 60 kg maišas? Nekalbus, <...>. Jis turbūt giliai susimąstęs“, – mėgaudamasis kalba vienas iš vaizdo klipo autorių.

Vėliau rodomi vaizdai, kaip maišant įvairius komponentus gaminamas savadarbis sprogmuo. Anot klipo autorių, amonio salietros pagrindu pagamintos sprogstamosios medžiagos masė – 62 kilogramai.

Kraupi egzekucija – repeticija prieš tikrą nusikaltimą?

Iš filmuotos medžiagos aišku, kad sprogdintojai žmogaus maketą sunaikino atokioje laukymėje. Nugriaudėjus kurtinamam sprogimui, į dangų šovė įspūdingo aukščio žemių stulpas. Tačiau tokių vaizdų klipo autoriams neužteko: mėgaudamiesi savo darbu sprogdintojai nufilmavo po sprogimo išmuštą apie 2 metrų gylio duobę ir joje išlikusias žmogaus maketo dalis.

Kodėl įtariamaisiais tapę sprogmenų mėgėjai savo eksperimentui specialiai pagamino žmogaus maketą? Atsakymą į klausimą žino tik jie patys. Tačiau, Lrytas.lt duomenimis, kai kurie teisėsaugininkai įtaria, kad ši kauniečių grupelė galėjo ruoštis benamio susprogdinimui. Tokius ketinimus netiesiogiai paliudija internete paviešinto vaizdo klipo pabaigoje skambančios kelios nepavykusio interviu frazės: „Laba diena, ponas Stepai, kaliakrušy, kaip šeima, kaip vaikai? Kam jums ta bonkė? Klausykit, Stepai, mes jums gero linkim, šeima pasirūpinsim.“ 

Teigiama, kad šis vaizdo klipas, internete paviešintas 2008 metų rugpjūčio pabaigoje,  2009 metų pradžioje buvo rastas vieno įtariamųjų kompiuteryje ir tapo svariu įkalčiu pareigūnams tiriant Kauno I forte nugriaudėjusio sprogimo aplinkybes. Dėl šio nusikaltimo buvo sulaikyti keturi asmenys, tačiau neatmetama, kad netrukus įtariamųjų skaičius gali padidėti ir pasiekti dešimt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius