-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno įvykių tyrimo gijos veda ir į Kauno gaujas

Dienraščio „Lietuvos ryto“ duomenimis, pagrindinė Kauno įvykių tyrėjų versija lieka nepasikeitusi nuo pat žudynių – nusikaltimą suplanavo ir įvykdė Drąsius Kedys. Tačiau neatmetama, kad teisėjo nužudymas – gudriai suregztas Kauno nusikaltėlių planas pasinaudoti viešai aptarinėjamu pedofilijos skandalu.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

Kaip rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas“, šią versiją tikrina Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Neatmetama, kad nusikaltėliai iš pradžių nužudė iš namų išviliotą D.Kedį, o paskui susidorojo su jiems neįtikusiu teisėju. Tuo tarpu Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė esą nušauta tik tam, kad įtarimai dar labiau kristų ant D.Kedžio.

Kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonis teigia, kad pastaruoju metu buvo gauta duomenų, jog D.Kedys konfliktavo ir su kai kuriais Kauno nusikalstamo pasaulio atstovais. Nors vienas aukštas policijos pareigūnas yra pareiškęs, kad D.Kedys niekada neturėjo jokių reikalų su nusikalstamu pasauliu, operatyvininkų surinkti duomenys rodo ką kita.

D.Kedys jau seniai siejamas su Garliavoje veikiančia Pifo grupuote ir turėjo autoritetą šešėliniame pasaulyje. Kaune sklando gandas, kad jis su šios grupuotės nariais vertėsi kailių kontrabanda.

D.Kedžiui yra tekę paragauti ir kalėjimo duonos. Prieš kelerius metus jis buvo sulaikytas Rusijos Smolensko srityje ir apkaltintas kontrabanda stambiu mastu.

Tačiau tuomet jam pavyko išsisukti – už grotų praleidęs kelias savaites jis buvo išleistas į laisvę.
Kriminalistus labiausiai domina D.Kedžio santykiai su viena įtakingiausių Kaune Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, grupuote.

Paaiškėjo, kad su Agurko gaujos nariais vienas D.Kedžio giminaitis turėjo bendrą pogrindinį verslą. Jame dalyvavo ir D.Kedys. Organizuotos grupuotės nariai Didžiojoje Britanijoje vogdavo automobilius, juos išardydavo ir gabendavo į kelis netoli Kauno esančius laužynus.

Tačiau nelegalus verslas baigėsi tarpusavio rietenomis. Kalbama, kad S.Velečka apkaltino D.Kedį ir jo giminaitį pasisavinus didelę pinigų sumą.

Manoma, kad tuo metu, kai D.Kedys apkaltino teisėją Joną Furmanavičių, jis galėjo pereiti kelią Agurko grupuotės nariams ar su jais susijusiems kitiems nusikaltėliams. Maždaug tuo metu Kauno apygardos teismui, kuriame dirbo J.Furmanavičius, buvo perduota „agurkinių“ gaujos byla. Gaujos lyderis S.Velečka ir artimiausi jo aplinkos žmonės kaltinami turto prievartavimu, plėšimu ir kitais nusikaltimais.

Kriminalinės policijos biuro vadovas A.Matonis teigė, jog versija, kad nusikaltėliai tik pasinaudojo pedofilijos skandalu tam, kad nužudytų teisėją J.Furmanavičių, buvo tiriama nuo pat pradžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius