Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kebabinės darbuotoja papasakojo, kokį siaubą išgyveno: klientas ėmė švaistytis peiliais

Lapkričio 18 d. vakarą 9 pamainoje dirbę populiarios Kaune „Liuks kebabai“ kebabinės darbuotojai išgyveno tikrų tikriausią siaubą. Užėjęs į vidų klientas ėmė elgtis neadekvačiai, rėkė, prašė jį gelbėti nuo neaišku ko. Galiausiai jis peršoko vitriną ir pagriebęs didžiulius peilius ėmė jais švaistytis. Košmaras truko valandą, kol galiausiai apsauginiams ir policijos pareigūnams pavyko jį sutramdyti.

Kauno apskrities policijos duomenimis, lapkričio 18 dieną apie 22 valandą gautas pranešimas apie Kauno Kovo 11-osios gatvėje viešoje vietoje neadekvačiai ir agresyviai besielgiantį asmenį. Atvykę policijos pareigūnai jį sulaikė ir pristatė į areštinę.

Vyrui nustatytas 1,07 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tai, kas įvyko „Viščiukine“ nuo seno kauniečių vadinamoje populiarioje maitinimo įstaigoje, 15min sutiko papasakoti tą vakarą kebabinėje dirbusi Laura (vardas pakeistas). Penkerius metus šioje vietoje dirbanti mergina tikina išgyvenusi siaubą.

Viskas prasidėjo nuo to, kai dar prieš 22 valandą į vidų užsuko tamsiai apsirengęs bei gobtuvą užsimaukšlinęs klientas. Kaip vėliau atpažino Lauros bendradarbės, šis maždaug 28-erių metų vaikinas ne kartą anksčiau lankėsi kebabinėje ir jokių incidentų nesukėlė. Tuo metu užsakymo įvykdymo laukė 6–7 klientai.

„Jis jau įėjo neramus. Rėkė visą laiką. Prašė iškviesti policiją, greitąją. Nenorėjo išeiti lauk, prašė leisti pasilikti. Jam vaidenosi, kad jį kažkas puola, nors jo niekas net nelietė. Kiti klientai liepė jam eiti lauk, o jis: „Nemuškit, vyrai, neskriauskit“. Niekas jam nieko nedarė. Nesąmones kalbėjo. Lyg pavartojęs kažko. Klykė, kad nori gyventi, vis prašė jo nemušti“, – istoriją ėmė pasakoti Laura.

Kadangi į kebabinę dažnai užsuka išgėrusių žmonių, darbuotojai iš pradžių bandė į jį nekreipti dėmesio – tiesiog dirbo savo darbą. Galiausiai neadekvačiai besielgęs asmuo susikivirčijo su vienu klientu ir ėmė eiti atbulomis, kol išvertęs vitriną atsidūrė kebabinės darbuotojų pusėje, į ją įkrito.

„Aš jį laikiau rankomis, prašiau nusiraminti. Pasakiau, kad atvažiuoja greitoji ir policija. Lyg nusiramino. O tuomet atvyko apsauga. Pamatęs ją, jis pradėjo vėl šaukti „nemuškit, nemuškit“. Plaikstėsi visur. Prašė leisti pasilikti. Atsiklaupė net ant kelių. Apsaugininkai jo net nelietė. Tada tas asmuo pradėjo eiti atbulomis, kol priėjo kampą, kuriame sukabinti dideli peiliai, skirti pjaustyti daržoves. Pasigriebęs du peilius jis ėmė plaikstytis su jais. Manė, kad jį puola, nors nieko nėra aplink. Nuvertė kitą vitriną, sudaužė dalį įrangos. Būtų sugebėjęs ir pats save susižaloti. Rankos buvo kruvinos“, – toliau emocingai pasakojo mergina.

Apsaugos darbuotojai bandė panaudoti ir ašarines dujas, tačiau jos nesuveikė. Įraše girdima, kaip asmuo prašo jo nenušauti, tikina pats sau galą pasidarysiąs. Policijos pareigūnai, Lauros teigimu, panaudojo ir tazerį.

VIDEO: Išpuolis populiarioje Kauno kebabinėje – klientas ėmė švaistytis peiliais

Apsaugininkai į iškvietimą, anot Lauros, sureagavo per 7 minutes, o štai policija važiavo apie 15 minučių ir atvyko be švyturėlių. Darbuotojos viena po kitos skambino ir prašė klykdamos paskubėti. Iš viso incidentas kebabinėje truko apie valandą – tiek apsaugininkams, tiek pareigūnams sunkiai sekėsi sutramdyti išsišokėlį. Penki vyrai ilgai nesugebėjo ištempti jėgų kupino vaikino – jis buvo „įsikabinęs“ į kampą, atsisėdęs ant grindų. Tuo metu prisirinko nemažai žiūrovų, kurie, nesaugodami savęs, ėmė viską filmuoti.

„Baisiausia buvo, kad jis nepradėtų mėtyti tų peilių. Buvo akimirkos reikalas, kada jis pradės tai daryti. Atrodė, kad tuoj paleis. Kiek žinau, nenurimo ir policijos mašinoje. Visos keptuvės buvo pilnos ruošiamo maisto – kebabai degė“, – tikino mergina.

Išgabenus neadekvačiai besielgusį vaikiną, į vietą atvyko kriminalistai. Kebabinės darbas – kebabų gaminimo pusėje (kitoje patalpų pusėje ruošiami kinų bei japonų patiekalai) buvo sustojęs tik tą valandą, kol vyko incidentas. Laura nemano, kad tas asmuo prisimins iš viso naktinius savo nuotykius.

Paklausta, ar per penkerius metus yra buvę panašių incidentų, pašnekovė užsiminė apie apiplėšimą, kurio metu plėšikas grasino net ginklu. Tiesa, tai nutiko ne jos pamainos metu.

„Gal penkis kartus iš viso esu kvietusi apsaugą. Būna, kad kas ima grasinti“, – patikino Laura.

Kebabinės savininkai, kurie džiaugėsi, kad niekas iš žmonių šio incidento metu nenukentėjo ir viskas baigėsi laimingai, tikino patyrę apie 3 tūkst. eurų nuostolį. Įtariamasis žadėjo atlyginti padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius