Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kriminalistai demaskavo „Nike“, „Kenzo“, „Gucci“ klastočių sandėlį, per kratą rado ir narkotikų

Rastas ir paimtas didelis kiekis galimai suklastotų garsių prekinių ženklų rūbų. Be to, vienas įtariamųjų turėjo kvaišalų.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / Kauno apskrities policijos nuotr.

Trečiadienį, gruodžio 19 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais, nustatė sandėlį, kuriame rasta bei paimta daugiau nei 700 įvairių garsių prekinių ženklų rūbų ir avalynės, įtariant, kad tai gali būti padirbiniai. Pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą naudojusį svetimą prekių ar paslaugų ženklą bei apgaulingai tvarkiusį buhalterinę apskaitą.

Kauno kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, gavę informaciją, kad galimai grupė asmenų, naudodamiesi socialiniais tinklais, vykdo prekybą žymių prekinių ženklų drabužiais bei avalyne, kurie gali būti padirbiniai. Atlikę eilę ikiteisminio tyrimo veiksmų, Kauno apskr. VPK KP ENTV pareigūnai nedelsiant nustatė asmenį, galimai užsiimantį minėta nelegalia veikla. Taip pat kriminalistai nustatė galimas daiktų prekybos ir sandėliavimo vietas bei surinko kitus, tyrimui reikšmingus duomenis.

Kratų metu taip pat buvo rastos narkotinės medžiagos ir svarstyklės joms sverti.

Šią savaitę, trečiadienį, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais Kauno mieste, kratų metu, aptiko prekybos bei sandėliavimo vietas, iš kurių buvo išimtas didelis kiekis „Nike“, „Philipp Plein“, „Kenzo“, „Gucci“, „EA7“ bei kitais žymiais prekių ženklais pažymėtų drabužių bei avalynės.

VIDEO: Daugiau nei 700 Kaune aptiktų rūbų gali būti klastotės

Įtariama, kad visi, daugiau nei 700 paimtų rūbų, gali būti klastotės.

Kratų metu pareigūnai taip pat paėmė prekybos įmonės buhalterinės apskaitos dokumentus, kompiuterius ir kitus tyrimui reikšmingus daiktus, įtariant, kad įmonė apgaulingai tvarko buhalterinę apskaitą.

Už tai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 204 str. 1 d. bei 222 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki 4 metų.

Kratų metu taip pat buvo rastos galimai narkotinės medžiagos ir svarstyklės joms sverti, todėl asmeniui taip pat gresia baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Primename būti ypač atidiems internetu perkant žymių prekių ženklais pažymėtus drabužius. Rekomenduojame drabužius pirkti tik patikimose elektroninės prekybos parduotuvėse, taip užsitikrinant galimybę netikusią prekę gražinti pardavėjui ar reikalauti prekę pakeisti į kokybišką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius