Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno mariose iš katerio iškrito socialdemokratas Valys Venslovas

Šeštadienio vakarą Kauno mariose skendo žmogus. Į vietą išsiųstos specialiosios pajėgos į krantą ištraukė garsų Kauno politiką.
Valys Venslovas
Valys Venslovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie 21 valandą bendrasis pagalbos centras sulaukė pagalbos prašymo. Pranešta apie Kauno mariose iš laivo iškritusį ir be žinios dingusį 60 metų vyrą. Nelaimė įvyko tempiant katerį į krantą. Ant denio stovėjęs kapitonas įkrito į vandenį, o tamsoje to niekas nepamatė. Kad trūksta katerio šeimininko pastebėta tik krante.

Į Kauno marių prieplauką atvyko gausios specialiųjų tarnybų pajėgos ir buvo pradėta paieškos operacija. Paaiškėjo, kad ieškoti teks žinomo socialdemokrato Valio Venslovos, pastaruoju metu įsukto į teismų karuselę dėl skandalų bendrovėje „Kauno vandenys“, kuriame vienas iš epizodų yra tai, kad V.Venslovas „dovanų“ gavo valtį.

Ugniagesiai gelbėtojai Kauno marių prieplaukoje
Ugniagesiai gelbėtojai Kauno marių prieplaukoje

Kaip 15min.lt sakė darbus koordinavęs operatyvaus valdymo štabo specialistas Erikas Baltrimavičius darbus apsunkino tai, kad niekas negalėjo pasakyti, kurioje vietoje pasigesta žmogaus.

„Kateris buvo tempiamas nuo “Meilės įlankos“ todėl nedelsdami ten pasiuntėm greitaeigį katerį. O narus su termovizoriumi iš paskos“, – sakė E.Baltrimavičius.

Pastarasis sprendimas ir lėmė sėkmę. Narai termovizoriuje pastebėjo temperatūrų skirtumą. Užgesinę valties variklį narai išgirdo pagalbos šauksmą. Į krantą parplukdytas politikas buvo smarkiai sušalęs, tačiau sąmoningas, jis perduotas medikams ir išvežtas į Kauno klinikas.

„Ieškoti reikėjo kaip adatos šieno kupetoje“, – sakė įvykio liudininkai. Nenuostabu, nes Kauno marios skendėjo aklinoje tamsoje, o kurioje vietoje iškrito nelaimėlis niekas negalėjo pasakyti. 

Tikru laimės kūdikiu galintis vadintis V.Venslovas išgelbėtas buvo per 30-40 minučių.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius