Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno mariose skendusiems neblaiviems žmonėms pagalbos ranką ištiesė buvęs meras ir Seimo narys Erikas Tamašauskas

Ketvirtadienio vakaras vos nesibaigė tragiškai keturiems iškylautojams, sumaniusiems Kauno mariose paplaukioti valtimi. Gerokai įkaušę piliečiai apvertė valtį ir vos nepaskendo. Sąmonę beprarandančiai merginai pagalbos ranką ištiesė netoliese jachta plaukiojęs Kauno meras Erikas Tamašauskas. Šoko ištikti ir staigiai prablaivėję poilsiautojai buvo saugiai nugabenti į krantą.
Kauno mariose apvirto valtis
Kauno mariose apvirto valtis / Nedo Šinkūno nuotr.

Rugpjūčio 8 d. pavakarę jachta „Muffin“ plaukę kapitonas Nedas Šinkūnas su žmona Viktorija ir E.Tamašauskas su žmona Indre, pastebėjo apvirtusią valtį ir nuskubėjo prie jos. Jie padėjo skęstantiesiems išsigelbėti. Nė vienas iš valtyje plaukusių asmenų nevilkėjo gelbėjimosi liemenių, o valtyje buvo tik viena liemenė. Tik vienas iš keturių asmenų mokėjo plaukti. Pastarojo bandymai uždėti liemenę sąmonę prarandančiai draugei vos nesibaigė jos mirtimi.

„Priplaukę prie apverstos valties, pastebėjome, kad moteris ištikta šoko ir buvo beprarandanti sąmonę“, – pasakojo Erikas Tamašauskas, ranka sugriebęs skęstančiąją. Jo teigimu, dar keletas akimirkų ir moteris galėjo paskęsti.

Prie gelbėjimo operacijos prisijungė jaunas vyras banglentininkas ir greitaeigio katerio „Rugilė“ įgula. Šoko ištiktą sportininko laikomą moterį, kuri beveik nereagavo į aplinką, kateris „Rugilė“ nuplukdė į krantą.

Erikas Tamašauskas
Erikas Tamašauskas

„O mes apverstą valtį ir ją įsikabinusius tris asmenis, pririšę prie jachtos lynu, lėtai plaukdami nutempėme į krantą. Tai buvo vienintelė galimybė juos išgelbėti, kadangi nuo alkoholio apsvaigusių asmenų nebūtų pavykę įkelti į aukštus bortus turinčius laivus.

Įgulos vardu dėkojame jaunam vaikinui (nežinome nei vardo nei pavardės) ir „Rugilė" įgulai už greitą reagavimą į situaciją ir pagalbą“, – teigė radijo stoties „Extra FM“ savininkas N.Šinkūnas.

E.Tamašauskas prisiminė, kad išgelbėti žmonės buvo ištikti stipraus šoko, tačiau sugebėjo ištarti „ačiū" savo gelbėtojams. Apie įvykį niekam nebuvo praneštas. „Tiesiog paleidome juos į krantą ir nuplaukėme. Patys taip pat baigėme savo plaukiojimą, nes šis nemalonus įvykis sugadino nuotaiką", – sakė politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius