-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno miesto savivaldybėje siautėjo peiliu ginkluotas vyras: „Visiems nukirsiu galvas“

Gruodžio 20 d. Kauno Laisvės al. veikiančiame Kauno miesto savivaldybės interesantų priimamajame įvyko itin nemalonus incidentas. Peiliu ginkluotas vyras grasino darbuotojoms susidorojimu. „Per 13 metų pirmą kartą buvo taip baisu. Jis grasino nupjauti visiems galvas. Baisiausia, kad tokių agresyvių klientų daugėja ir nieko negali padaryti“, – teigė savivaldybės darbuotoja Jolanta Tarasevičienė.
Kauno miesto savivaldybėje
Kauno miesto savivaldybėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip skelbia Policijos departamentas, gruodžio 20 d. 13 val. 10 min. Kauno Laisvės al., Kauno miesto savivaldybės administracijos asmenų aptarnavimo poskyryje, interesantų priimamajame, vyriškis elgėsi agresyviai ir peiliu grasino darbuotojoms. Neblaivus (1,78 prom. alkoholio) 1970 m. gimęs įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tačiau interesantų priimamajame dirbančios moterys iki šiol negali atsigauti ir baiminasi, jog paleistas iš areštinės šis vyras grįš. Jis visiškai neprognozuojamas, o ir į savivaldybę užsuka ne pirmą kartą.

Kaltino visus aplinkui: kad jam jau gyvenimas žlugęs ir viskas atsibodo. Kad visus išžudys.

„Savivaldybėje dirbu 13 metų. Kad ateitų kažkokie neadekvatūs, agresyviai nusiteikę asmenys, būna, bet kad toks agresyvus – pirmas kartas. Kiek pasakojo darbuotojos, vyras buvo anksčiau atėjęs į savivaldybę, bet niekad nesielgė taip agresyviai. Konkrečios problemos neįvardijo. Tiesiog nusivylęs gyvenimu, visi jį neva tai nuskriaudę. Rėkdamas kaltino žydus, savivaldybės vadovybę. Kaltino visus aplinkui: kad jam jau gyvenimas žlugęs ir viskas atsibodo. Kad visus išžudys. Viskas truko apie pusvalandį“, – 15min teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyriaus asmenų aptarnavimo poskyrio vedėja J.Tarasevičienė.

Iš agresyviai besielgiančio vyro lūpų skambėjo tokie grasinimai, kaip „visiems galvas nukirsiu“ ar „baltas žmogus negali turėti rudų akių“. Kurį laiką pagrasinęs, jis trumpam išėjo į laukiamąjį, ten pavartojo stipraus alkoholio ir vėl sugrįžo. Nusiteikęs dar agresyviau. Atlenkiamą peilį jis tai išsitraukdavo, tai vėl įsidėdavo, – nuolat su juo buvo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno miesto savivaldybėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno miesto savivaldybėje

„Nemanau, kad jis taip elgėsi dėl girtumo. Tikėtina, jog šis asmuo – nestabilios psichikos. Grįžęs jis pradėjo tuo peiliu švaistytis, pykti, erzintis. Nebuvo jokio pokalbio, tik jo emocijos. Aš ir trys darbuotojos bandėme laukti pagalbos, prieš tai išvedusios saugiai pašalinius asmenis. Jautėmės itin nesaugiai“, – pasakojo J.Tarasevičienė.

Paklausta, ar jos skyriaus darbuotojos yra apmokytos, kaip elgtis su agresyviai nusiteikusiais klientais, pašnekovė atsakė, kad mokomasi nuolat. Mokomasi ir iš patirčių. Pirmiausiai stengiamasi nesukelti dar didesnio agresyvaus žmogaus pykčio priepuolio, bandoma nuraminti, išklausyti.

„Tačiau šįkart to nebuvo galima padaryti, nes matėsi, kad žmogus atėjo ne problemos konkrečios spręsti. Matote, agresija ir pyktis yra skirtingi dalykai. Jeigu pyktis būna, tai yra ir konkreti tiesioginė problema, arba ji išspręsta ne taip, kaip norėjo klientas. Tai su tokiais žmonėmis galima susikalbėti. O jei yra agresyvus asmuo... Jis arba grįžęs iš įkalinimo įstaigos, arba galimai neblaivus, arba su psichikos sutrikimais“, – paaiškino J.Tarasevičienė.

Ji prisipažino, po šio įvykio pirmą kartą besijaučianti taip blogai. Saugumo jokio nėra. O ir apsaugoti niekas nuo to negali.

„Piktų sutinkame labai daug, agresyvių – ne tiek. Toks mūsų darbas. Jie ir turi teisę ateiti. Gal kartą kokį ateis su konkrečia problema. Realiai šalia esančių apsaugininkų mes neturime. Turime tik pagalbos mygtukus. Juos spaudėme, tačiau apsaugos tarnyba neatvyko. Nuo vasaros tie mygtukai atsiradę. Iki tol kviesdavome centriniame pastate budinčius apsauginius. Dabar likę tik mygtukai. Kai jie nesuveikė, kvietėme policiją. Ši atvyko labai greitai ir agresyvų vyrą sulaikė. Nusprendėme, kad ateityje iškart skambinsime policijai“, – teigė moteris, prisipažinusi, kad per pusmetį mygtuką spausti teko pirmą kartą, nors piktai nusiteikusių asmenų užsuka gana dažnai.

Tačiau, pasak J.Tarasevičienės, didžiausia problema čia yra ne mygtukai, neatvykę apsaugos darbuotojai, šalia nebudintys apsaugininkai, o tai, kad tokių agresyvių asmenų daugėja ir jų niekas negydo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno miesto savivaldybėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno miesto savivaldybėje

Tokių, kuriems reikia gydytojų pagalbos, daugėja. Ir daugėja jų dėl to, kad jie nėra gydomi priverstinai. Apsauginių nepristatyti prie kiekvieno asmens.

„Tokių, kuriems reikia gydytojų pagalbos, daugėja. Ir daugėja jų dėl to, kad jie nėra gydomi priverstinai. Apsauginių nepristatyti prie kiekvieno asmens. Toks žmogus gali bet ką gatvėje užpulti ir sužeisti. Net ir vaiką, jei jis bus, pvz., kaip šiuo atveju, rudomis akimis“, – patikino J.Tarasevičienė.

15min jau kėlė į viešumą šią problemą, kai agresyviai besielgiantis, Eigulių gyventojus šiurpinantis žmogus siautėjo Šiaurės pr. veikiančioje „Charlie Pizza“. Net dukart sulaikytas per vieną vakarą, iš areštinės jis išėjo jau po dviejų parų. Tuomet 15min pakalbinta psichoterapeutė Daiva Žukauskienė pripažino, jog išties egzistuoja agresyvių neadekvačiai besielgiančių asmenų priverstinio gydymo problema. Tiesa, ji paaiškino, jog kovai prieš ją įrankių turi ne tik tokio asmens artimieji, bet ir policija. Vis dėlto, gydymas nėra ilgalaikis. Jam pasibaigus, asmens toliau niekas neprižiūri, tad ir vėl viskas prasideda iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius