Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno oro uoste sulaikytas keleivis, turėjęs svetimą lėktuvo bilietą ir pasą

Tarptautiniame Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė į Ispaniją norėjusį išskristi lietuvį. Paaiškėjo, kad vyras naudojosi kitam asmeniui priklausančiu pasu ir skrydžio bilietu.
Kauno oro uoste
Asociatyvi iliustracija: pareigūnas Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį po pietų Kauno oro uoste pasieniečiai patikrino į Ispanijos kurortą Alikantę ketinusių skristi keleivių dokumentus. Kontrolės metu VSAT pareigūnai nesunkiai nustatė, kad 28-erių vyras naudojosi kito Lietuvos piliečio vardu pirktu skrydžio bilietu. Pasieniečiams paprašius pateikti asmens dokumentą, keleivis kiek netikėtai pareiškė, kad paliko jį namuose.

Paprašius pateikti asmens dokumentą, keleivis pareiškė, kad paliko jį namuose. Visgi asmens kratos metu pareigūnai pasą aptiko, jis, kaip ir bilietas, buvo svetimas.

VSAT pareigūnai nedelsiant pristatė vyrą į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Jo asmens ir daiktų apžiūros metu kuprinėje rastas kitam Lietuvos piliečiui priklausantis pasas. Pats sulaikytasis nepateikė motyvuotų paaiškinimų, kodėl naudojosi svetimu pasu.

Patikrinimo metu taip pat nustatyta, kad jis turi problemų su Šveicarijos teisėsauga. Paaiškėjo, kad lietuvis beveik 4 metus minėtos valstybės institucijų ieškotas dėl gyvenamosios vietos nustatymo.

Po apklausos lietuvis uždarytas į areštinę.

Dėl neteisėto kito asmens dokumento panaudojimo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius