-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno oro uosto taksistų grupuotė naujokui: „Gausi į barzdą, kai nebus kamerų“

Kauno oro uoste užvirė taksistų kova dėl keleivių. Naujas taksi vairuotojas, pamėginęs dirbti oro uoste, sulaukė grasinimų susidoroti iš kitų čia dirbančių vairuotojų.

Kauno oro uostui nutraukus sutartį su taksi paslaugas teikusia įmone, interneto svetainėje atsirado skelbimas, kuriame rašoma, kad kol nėra pasirašyta nauja sutartis, keleivius gali vežti visi norintys taksistai.

Perskaitęs skelbimą kaunietis Eigirdas Lilškis nusprendė pasinaudoti šia galimybe.

Prieš savaitę taksi paslaugas pagal individualią veiklą pradėjęs teikti E.Lilškis nesitikėjo to, ką patyrė per pastarąsias dvi dienas. Atvykęs į oro uostą vyras sulaukė ne tik grasinimų susidoroti, bet ir fiziškai buvo užblokuotas jo automobilis, kad vairuotojas negalėtų paimti keleivių.

Antradienį ryte atvykęs į oro uosto teritoriją taksistas apsidžiaugė – prie terminalo nebuvo nė vieno taksi, jis pirmas. Džiaugsmas netruko apkarsti, kai į vietą pradėjo rinktis kiti vairuotojai.

Taksistai pareikalavo E.Lilškio stotis į eilės galą. Vyras nenorėjo sutikti su tuo – jis atvažiavo pirmas. Pamatęs, kad gali kilti konfliktas, pokalbį su kolegomis vyras pradėjo filmuoti.

VIDEO: Kauno oro uoste – taksistų konfliktas ir grasinimai

Senbuviai: „Šiandien būsi dvyliktas, ryt būsi pirmas. Yra tokia tvarka. Galvoji, kad čia vienas „blatnas“ esi? Mes padarėm, kad viskas būtų tvarkingai.“

E.L.: „Aš nežinau, kur tos nerašytos eilės yra. Dabar aš būsiu pirmas, galbūt ryt būsiu dvyliktas. Šiandien atvažiavau pirmas.“

Senbuviai: „Mes visai tavęs nerašysime į eilę, jeigu tu ginčysies.“

E.L.: „Tada galbūt būsiu pirmas ir rytoj.“

Senbuviai: „Cirkininkas esi. Tu pirmą kartą atvažiavai.“

E.L.: „Vakar buvau, pastovėjau paskutinis ir išvažiavau, tuščias.“

Senbuviai: „Reikėjo prieiti, būtumėm pasakę, kaip čia yra.“

E.L.: „Yra bendra eilė, kas nori tas važiuoja.“

Senbuviai:Naglas nuo senų laikų. Gausi į barzdą, kai nebus kamerų, ir baigsis.“

E.L.: „Gąsdink, gąsdink.“

Senbuviai: „Kad paskui atsiprašinėti nereikėtų, ką tu čia pakovosi prieš dvylika mašinų? Kursi ir minsi iš čia be keleivių.“

15min nuvykus į Kauno oro uostą, pabendrauti su čia dirbančiais taksistais nepavyko. Ant suoliuko klientų laukusi grupelė taksi vairuotojų kalbėtis apie kilusį konfliktą atsisakė, teigdami, kad nieko apie tai nežino ir kad nėra jokių problemų.

Nerašytos taisyklės

„Oro uostui nutraukus sutartį su čia anksčiau dirbusia įmone, jos darbuotojai pradėjo individualią veiklą arba perėjo į kitas įmones. Iš oro uosto jie neišvažiavo. Jaučiasi čia kaip šeimininkai ir kitiems diktuoja savo sugalvotas taisykles. Prieš 6 metus dirbau taksistu, buvau padaręs pertrauką, grįžęs prie taksi vairo pamačiau, kad niekas nepasikeitė per tuos metus, liko tie patys „mafijiniai metodai“, – sakė E.Lilškis.

Vakar pirmas į oro uostą atvažiavęs E.Lilškis po ilgų derybų sutiko nusileisti čia dirbantiems senbuviams. Pirmas eilėje stovėjęs vyras sutiko pervažiuoti į eilės galą. Atėjus eilei išvažiuoti senbuviai nusprendė „pamokyti“ naujoką.

„Nusileidau jų reikalavimams, pervažiavau į galą, bet kai atėjo mano eilė, užblokavo automobilį, o kitos mašinos laipinosi keleivius“, – guodėsi E.Lilškis.

Į vietą buvo iškviesta policija. Nors pareiškimo vairuotojas neparašė, bet dėkojo policijos pareigūnams, kurie ir kitą dieną atvyko į oro uostą pasidomėti, ar nesikartoja panašus chuliganizmas.

„Su tais vairuotojais draugysčių neieškau, tiesiog noriu dirbti savo darbą. Apie grasinimus prasitaręs žmonai iš jos sulaukiau raginimo prabilti viešai. Tikiuosi, viešumas padės išspręsti šią problemą oro uoste“, – atviravo E.Lilškis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Taksi prie Kauno oro uosto
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Taksi prie Kauno oro uosto

Oro uostas: „Viešąją tvarka užtikrina policija“

„Šiuo metu prie Kauno oro uosto keleivių terminalo nemokamai gali patekti visi taksi automobiliai, kurių registracijos numeris prasideda raide „T“. Jų veiklos dabar nereguliuojame, tačiau jau greitai paskelbsime taksi automobilių eilės tvarką, kurioje apibrėšime visas naudojimosi oro uosto taksi juosta taisykles. Stebėsime, kaip laikomasi tvarkos, ir bausime vežėjus už tvarkos pažeidimus“, – 15min sakė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė.

Apie pereinamąjį laikotarpį, kai prie terminalo gali važiuoti visi taksi automobiliai, Kauno taksi įmonės buvo informuotos elektroniniu paštu, taip pat informacija apie tai paskelbta Kauno oro uosto interneto svetainėje. Taip pat bus informuojama ir apie naująją tvarką.

Dabar taksi paslaugų tiekėjai atvažiuoja prie keleivių terminalo ir stoja į eilę.

„Labai gaila, kad tarp taksi vairuotojų kyla konfliktai, tačiau iškilus grėsmingai situacijai, rekomenduojame kreiptis į policijos pareigūnus, kurie ir užtikrina viešąją tvarką“, – sakoma oro uosto pranešime.

Policijai situacija žinoma

Kauno policija apie konfliktą tarp taksistų žino. 15min atsiųstame rašte teigiama, kad liepos 26 d., 14.40 val. gautas pranešimas, kad Kauno oro uoste esančiame taksi sustojime tarp taksi vairuotojų vyksta konfliktas. Nuvykus policijos pareigūnams konfliktas buvo išspręstas, pranešėjas atsisakė rašyti pareiškimą, tačiau minėjo, kad, jei ir toliau vyks konfliktai, vėl kreipsis į policijos pareigūnus.

„Pareigūnai nuolat lankosi ir užtikrina viešąją tvarką Kauno oro uoste, jo prieigose. Anksčiau pranešimų apie vykstančius konfliktus tarp taksi vairuotojų prie Kauno oro uosto gauta nebuvo“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius