Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kauno pakraštyje muitininkai sulaikė mikroautobusą su 3 tonomis „dezodoranto“

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Kauno policijos pareigūnai Kauno pakraštyje gruodžio 14 d. sulaikė krovininį mikroautobusą. Patikrinus, paaiškėjo, kad mašina gabenta net trys tonos, kaip įtariama, spirito. Krovinys, kurio vertė apie 80 tūkst. eurų, sulaikytas. Dviem paroms sulaikytas ir jo vairuotojas, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos muitinė.
Sulaikytas nelegalus spiritas
Sulaikytas nelegalus spiritas / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Kauno policijos pareigūnų patrulis į krovininį mikroautobusą „Citroen Jumper“ dėmesį atkreipė miesto pakraštyje, Biruliškėse esančioje degalinėje. Mašina buvo aiškiai perkrauta – jos dugnas kone lietė žemę. Vairuotojas K.M., pareigūnams pasisakė vežantis valiklio, dezodoranto ir oro gaiviklio krovinį, nuo automobilio išties sklido stiprus aitrus specifinis kvapas.

Tačiau patikrinę mikroautobuso krovininę dalį, pareigūnai suabejojo ar išties gabenama deklaruota prekė – mašinoje buvo trys plastikinės 1 000 l talpos, skleidžiančios stiprų alkoholio kvapą. Jokių įsigijimo, gabenimo, akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio sumokėjimą patvirtinančių dokumentų K.M. neturėjo.

Atvykę muitinės kriminalistai sulaikė krovinį, automobilį ir vairuotoją, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto alkoholio gabenimo, laikymo ar realizavimo. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Sulaikyto skysčio mėginiai perduoti Muitinės laboratorijai – įtariama, kad skaidrus bespalvis skystis yra tiesiog spiritas, skirtas nelegalių alkoholinių gėrimų gamybai. Tyrėjai taip pat turėtų nustatyti ar jame nėra sveikatai kenksmingų priemaišų.

Naujausiais duomenimis, Muitinės laboratorijos ekspertai nustatė, jog gabentas skystis – tiesiog šiek tiek vandeniu atskiestas spiritas. Jame nerasta jokių denatūrato priemaišų, taigi tokį spiritą itin lengva ir paprasta naudoti alkoholinių gėrimų falsifikavimui.

Reikia pastebėti, kad pastarosiomis savaitėmis Lietuvoje jau nebe pirmą sykį sulaikomi spirito ar falsifikuoto alkoholio kroviniai.

Beveik prieš mėnesį, lapkričio 23 d., Vilniuje muitinės kriminalistai sulaikė Rusijos pilietį, atsivežusį daugiau nei porą tūkstančių butelių falsifikuotų svaigalų – degtinės ir „konjako“. O po savaitės, lapkričio 29 –ąją Vilniuje buvo vėl sulaikytas automobilis su 80 litrų neteisėto alkoholio.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikytas mikroautobusas
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikytas mikroautobusas

Iš viso šiemet MKT šiemet pradėjo jau 4 ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto alkoholio gabenimo (pernai buvo pradėtas 1).

Nuo 2017 m. antrojo pusmečio stebimi pokyčiai nelegalioje alkoholio rinkoje. Stiprėja tendencija, kai į Lietuvą vis dažniau įvežami falsifikuoti alkoholiniai gėrimai arba tokių gėrimų gamybai reikalinga žaliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius