-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno pareigūnai nustatė 11 kaukėtų „Ryto“ sirgalių, užpuolusių „Žalgirio“ fanus

Kauno apskrities policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl spalio pirmąją savaitę įvykusio viešosios tvarkos pažeidimo, kuomet būrys jaunuolių užsipuolė prie parduotuvės ramiai stovėjusius asmenis. Tiesa, skaudžios nelaimės tuomet buvo išvengta. Spalio 19 d. policijos pareigūnai Vilniuje nustatė ir sulaikė galimai nusikalstamą veiką Kaune padariusius jaunuolius. Iš viso jų – 11.
Užfiksuotas užpuolimas
Užfiksuotas užpuolimas / Kauno apskrities VPK nuotr.

Spalio 7 d. apie 14.45 val. sulaukta pranešimo, kad Kauno Savanorių prospekte esančioje parduotuvės aikštelėje atbėgusi didelė grupė priešiškai nusiteikusių jaunuolių puolė kitus asmenis. Tyrimo metu nustatyta, kad daugiau nei 20 asmenų, paslėpusių veidus kaukėmis, pribėgo prie parduotuvės aikštelėje buvusių gyventojų su „Žalgirio“ komandos atributika, kurie ruošėsi vykti į krepšinio rungtynes Vilniuje.

Kauno apskrities VPK nuotr./Užfiksuotas užpuolimas
Kauno apskrities VPK nuotr./Užfiksuotas užpuolimas

Būrys agresyviai nusiteikusių jaunuolių, panaudodami fizinį smurtą, be jokios priežasties užpuolė prie prekybos centro stovėjusius asmenis, pagrobė kuprinę su joje buvusia „Žalgirio“ sirgalių atributika.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, gauta informacija, kad planuotą užpuolimą įvykdė galimai krepšinio klubo „Rytas“ fanai.

Asmenis mačiusius įvykį bei galinčius suteikti reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities policiją telefonu 8 37 303 276, 8 37 303 280 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities VPK nuotr./Užfiksuotas užpuolimas
Kauno apskrities VPK nuotr./Užfiksuotas užpuolimas

Pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

VIDEO: Nufilmuoti po užpuolimo Kaune sprunkantys jaunuoliai

Pareigūnai primena, kad sporto renginių metu ir po jų tiek krepšinio, tik kitų sporto šakų sirgaliai savo komandą turėtų palaikyti deramai, nepažeidžiant teisės aktų ir nedarant žalos kitiems. Primename, jog visuomet pastebėjus bet kokią daromą neteisėtą veiką, nedelsiant skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius