Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno pareigūno melas ir provokacijos atsieis jam ne tik darbą, bet ir didžiulius pinigus

Kovo 25 dieną Kauno apygardos teismas nuteisė Kauno policijos patrulį Marijų Kūrį, kuris pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo. Sustabdęs du vairuotojus, pareigūnas išprovokavo duoti kyšius. Už tai jam teks susimokėti nemažus pinigus. Teisme savo kaltės M.Kūris nepripažino, tikino, kad taip su juo norima susidoroti. M.Kūrio kolega, nusikaltimų dienomis buvęs kartu, teistumo išvengė.
Klaipėdos policija
Policijos pareigūnas/ Asociatyvi nuotr. / Klaipėdos VPK nuotr.

Tiek aukštąjį išsilavinimą turintis M.Kūris, tiek jo kolega tarnyboje – vidurinį išsilavinimą įgijęs Mindaugas Jukna, sulaukė kaltinimų dėl kyšininkavimo. Abu jie anksčiau nebuvo teisti, dirbo Kauno apskrities policijos patruliais.

Remiantis bylos medžiaga, 2020 metų rugpjūčio 6 dieną apie 15 valandą, patruliuodamas tarnybiniu automobiliu „VW Caddy“, gatvių sankryžoje M.Kūris sustabdė L.M. vairuojamą automobilį „Volvo V70“.

Sustabdytai vairuotojai pareigūnas melagingai nurodė, kad sukdama ši neįvykdė prieš geležinkelio pervažą pastatyto kelio ženklo „Stop” reikalavimų, o už tai neva gresia didelė bauda ir privalomas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas. Įvardijęs tai, M.Kūris paklausė „Kaip tarsimės?“.

L.M. jam pasiūlė 200 eurų, tačiau tokios sumos pareigūnas atsisakė, leisdamas suprasti, kad reikalinga žymiai didesnė.

M.Kūris paklausė „Kaip tarsimės?“.

L.M, siekdama minėto teisės vairuoti atėmimo išvengti, jam padavė 1200 eurų.

Tokiu būdu kaltinamasis apgaule bei užuominomis apie įmanomą švelnesnę nuobaudą išprovokavo L.M. duoti jam kyšį už pageidaujamą jo neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus, tai yra už tai, kad pažeidėjai nebūtų skirtas teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas, savo naudai tiesiogiai priėmė 1200 eurų dydžio kyšį.

Panašus epizodas pasikartojo ir kitą dieną, kuomet gatvių sankryžoje dėl „Stop" ženklo reikalavimo nepaisymo buvo sustabdytas „Citroen Berlingo“ vairuotojas V.A. Jam buvo paaiškinta, kad gresia teisės vairuoti transporto priemones atėmimas trims mėnesiams, reikės išklausyti kursus, taigi jis turės „krūvą reikalų“. Vairuotojui M.Kūris pasakęs: „Galvok, nes mašinoje kameros.“

V.A., siekdamas minėto teisės atėmimo išvengti, padavė M.Kūriui 100 eurų. Pareigūnas kyšį priėmė.

2020 metų rugpjūčio 10 dieną M.Kūris buvo nušalintas nuo pareigų Kauno policijoje iki baudžiamojo proceso pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius