Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno pareigūnų byloje teismas išklausė baigiamąsias kalbas

Panevėžio miesto apylinkės teisme antradienį buvo išklausytos paskutinės baigiamosios kalbos baudžiamojoje byloje, kurioje Kauno policijos pareigūnai Egidijus Kuckailis ir Rasa Kairienė kaltinami dėl pareigų neatlikimo.
Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė
Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė / TV3 žinių stop kadras

Posėdyje dalyvavo kaltinamosios R.Kairienės gynėjas, jis sakė baigiamąją kalbą.

Panevėžio miesto apylinkės teismas praneša, kad teismas išklausė kaltinamųjų E.Kuckailio ir R.Kairienės paskutinį žodį.

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas rugsėjo 30 dieną.

15min.lt primena, kad pirmadienį vykusiame teismo posėdyje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras savo baigiamojoje kalboje teismo prašė E.Kuckailį pripažinti kaltu dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir paskirti 7 tūkst. 800 litų (60 MGL ) baudą bei atimti teisę du metus dirbti valstybės tarnyboje.

R.Kairienę taip pat buvo prašoma pripažinti kalta dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir paskirti jai 60 MGL baudą bei atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje dvejų metų laikotarpiu.

Kaip skelbta anksčiau, prokuratūros duomenimis, 2008 metų gruodį vadinamąją didžiąją pedofilijos bylą tyrę pareigūnai Drąsiui Kedžiui, jo paties prašymu, išdavė pažymą, kurioje teigiama, kad vyro mažametė dukra buvo prievartaujama buvusios sugyventinės L.Stankūnaitės tėvų namuose.

L.Stankūnaitė tvirtina dėl tokių pareigūnų veiksmų patyrusi didelę moralinę žalą, nes D.Kedys policininkų išduotą pažymą pateikė Kauno miesto apylinkės teismui, o šis netrukus uždraudė jai kurį laiką matytis su dukra.

Dėl Kauno Panemunės policijos komisariato viršininko E.Kuckailio ir tyrėjos R.Kairienės veiksmų nukentėjusioji L.Stankūnaitė iš pradžių reikalavo 40 tūkst. litų kompensacijos, bet 2011 m. pabaigoje ieškinio sumą padidino iki 100 tūkst. litų.

L.Stankūnaitės ir advokato pozicijas šioje byloje prieš Kauno policininkus sustiprina ir pagrindinės su pedofilijos skandalu susijusios bylos rezultatai – kaltinamasis Andrius Ūsas Vilniuje yra išteisintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius