Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno pareigūnų smūgis telefoniniams sukčiams: demaskuota 10 įtariamųjų, iš pensininkės išviliojusių per 300 tūkst. litų

Kauno policija praneša, kad pareigūnams pavyko nustatyti įtariamuosius telefoniniu sukčiavimu. Manoma, kad šie įtariamieji iš moters išviliojo per 300 tūkst. litų. Jau nustatyta 10 įtariamųjų, gyvenančių skirtingose Lietuvos vietose. Policija praneša, kad jiems vadovavo Alytaus pataisos namų kalinys.
Antrankiai
Antrankiai / AFP/Scanpix nuotr.

Kaip rašoma Kauno policijos pranešime, birželio 22 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Pasak policijos, nuo gegužės 24 d. iki birželio 20 d. telefoniniai sukčiai iš nukentėjusiosios O.S.M. (gimusi 1939 m.) apgaulės būdu išviliojo 310 tūkst. 970 litų, kuriuos ji pervedė į asmenų nurodytas sąskaitas, o dalį pinigų atidavė grynaisiais.

Siekiant kuo skubiau, išsamiau ištirti ikiteisminį tyrimą ir surasti nusikalstamą veiką padariusius asmenis ikiteisminį tyrimą perėmė Kauno apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Tyrimo metu, operatyviai buvo nustatyti asmenys, į kurių banko sąskaitas nukentėjusioji pervedė įvairias pinigų sumas, taip pat nustatyti asmenys, kurie gautas pinigų sumas išgrynino. Dalis asmenų, gavę pinigus, pasinaudodami bankomatu išgrynino patys, dalis pinigus išgrynino banko skyriuose, tačiau visi pinigus išgryninę asmenys juos perduodavo ikiteisminio tyrimo metu nenustatytam asmeniui ir už tai gaudavo atlygį.

Siekdami kuo geresnių tyrimo rezultatų, pareigūnai betarpiškai bendradarbiavo su įvairių Lietuvos bankų atstovais, Alytaus pataisos namų darbuotojais.

Taip pat tyrimo metu buvo apklausti liudytojai iš įvairių Lietuvos miestų: įtariamųjų tėvai, broliai, seserys, draugai ir pan., gauta informacija apie įtariamųjų ir kitų asmenų banko sąskaitas, atliekamas finansines operacijas, išanalizuota ryšio priemonėmis perduodama informacija, siekiant apklausti, sulaikyti ir surasti visus asmenis, kurie padėjo įvykdyti nusikalstamą veiką, bendradarbiauta su kitais Lietuvos policijos komisariatais. Tyrėjai sulaikymus ir liudytojų apklausas vykdė įvairiuose Lietuvos miestuose.

Šiuo metu nustatyta 10 įtariamųjų iš Panevėžio, Kupiškio, Utenos, Jonavos, Ukmergės, Rokiškio, Širvintų r., Biržų. Visi įtariamieji apklausti, jiems pareikšti įtarimai ir paskirtos kardomosios priemonės. Du įtariamieji sulaikyti prie nukentėjusios namų, kuomet ikiteisminis tyrimas jau buvo pradėtas. Įtariamieji atvyko pas O.S.M. paimti pinigų, tačiau nukentėjusioji operatyviai susisiekė su pareigūnais, atliekančiais ikiteisminį tyrimą ir asmenys buvo sulaikyti.

Taip pat yra nustatytas ir pagrindinis nusikalstamos veikos organizatorius V.V. (gim. 1983.), kuris už anksčiau padarytus nusikaltimus šiuo metu atlieka bausmę Alytaus pataisos namuose. Jam baudžiamojoje byloje pareikštas įtarimas dėl sukčiavimo, jis prisipažino padaręs ir organizavęs nusikalstamą veiką, tačiau bendrininkų neįvardina.

Be to, laikinai yra apribotos nuosavybės teisės į daugelio įtariamųjų banko sąskaitas, uždraudžiant bet kokias piniginių lėšų išskaitas.

Pareigūnų, turimais duomenimis, įtariamųjų šioje baudžiamojoje byloje gali būti ir daugiau. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, jį organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius