-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija demaskavo nelegalių ginklų arsenalą: nuo dešimčių „Glock“ pistoletų iki „Agram“ automato

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnai sulaikymų ir kratų metu išėmė labai didelį neteisėtai laikomų ginklų kiekį.

Gegužės 19 d., penktadienį, pareigūnai sulaikė tris Kauno apskrities gyventojus (gim. 1976 m.; gim. 1972 m. ir gim. 1963 m.). Du iš šių asmenų buvo gerai žinomi policijos pareigūnams, teisti.

Atliktų kratų metu įvairiose Kauno apskrities vietose ir už jos ribų rasti 25 pistoletai „Glock“, automatas „Agram“, graižtvinis šautuvas, duslintuvas ir kiti ginklai. Sulaikytiems asmenims skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai 3 mėnesių laikotarpiui.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 2 d. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius